Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Ansioturvan ABC

Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on kannustaa vastaanottamaan työtä kauempaa, kuin työttömyysetuuden saaminen normaalisti edellyttäisi. Liikkuvuusavustusta voi käyttää työn vastaanottamisesta aiheutuviin työmatka- tai muihin kustannuksiin tai työpaikkakunnalle muuttamiseen.  Käyttötarkoitusta ei ole rajattu.

Liikkuvuusavustuksen hakeminen

Liikkuvuusavustusta voi hakea YTK:lta 1.1.2017 alkaen. Liikkuvuusavustusta haetaan erillisellä Liikkuvuusavustushakemus-lomakkeella, joka löytyy nettisivuiltamme (28.12.2016 alkaen). Hakemuslomakkeen liitteenä on muutosilmoitus-lomake, jolla voit ilmoittaa työsuhteen aikana tapahtuvista muutoksista. Työttömyyskassalle tulee ilmoittaa välittömästi, jos työnteko päättyy tai keskeytyy taikka jos työsuhde päättyy.

Hakemuksen liitteeksi tarvitsemme kopion työsopimuksesta tai muun vastaavan selvityksen työsuhteen keskeisistä ehdoista. Jos et ole saanut työsopimusta ennen työsuhteen alkamista, voit toimittaa liitteen meille sen saatuasi. Huomaathan, että liikkuvuusavustukseen ei ole oikeutta, jos hakemus on toimitettu vasta työsuhteen alettua.

 

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi