Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Ansioturvan ABC

Maksamisen edellytykset

Liikkuvuusavustusta pitää hakea ennen työsuhteen alkamista.

Liikkuvuusavustusta maksetaan työttömyysetuuteen oikeutetulle henkilölle, joka vastaanottaa vähintään 2 kuukautta kestävän työn, jossa säännöllinen työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa. Työmatkan keston tulee olla kokoaikatyössä keskimäärin yhteensä yli 3 tuntia päivässä ja osa-aikatyössä keskimäärin yhteensä yli 2 tuntia päivässä.

Työmatkalla tarkoitetaan sitä aikaa, joka kuluu tämänhetkisen asuinpaikkasi osoitteesta työpaikalle (työntekopaikan osoite). Ilmoita liikkuvuusavustushakemuksessa matkaan normaaleissa sää- ja muissa olosuhteissa keskimäärin kuluva matka-aika. Voit ottaa matka-ajassa huomioon myös kulkuvälineiden vaihtamisen odotusaikoineen. Ilmoita pelkästään työmatkaan kuluva aika, esimerkiksi lasten viemiseksi hoitopaikkaan kuluvaa aikaa ei ilmoiteta.

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on kannustaa työn vastaanottamiseen. Työsuhteen kestäessä tapahtuvalla matka-ajan lyhenemisellä alle raja-arvojen esimerkiksi muuton tai liikenneyhteyksien paranemisen takia ei ole vaikutusta oikeuteen saada avustusta.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi