Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Aarkisto

10.07 2017

Onko työmarkkinoilla ”parasta ennen” -päivämäärää?

Kirjoittanut: Pirjo Kaasinen, markkinointijohtaja

Keskusteluiden ja median vakioaiheeksi on noussut yli 50-vuotiaiden vaikea työllistyminen. Totta vai tarua? Muutamia harhaluuloja voimme ainakin oikaista tilastojen valossa, kun puhutaan 50- ja 60-luvun taitteessa syntyneiden suuren murroksen tai myös hyvinvoinnin sukupolveksikin kutsutun ikäluokan työllistymisestä.

Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimustulos (Ikääntyneiden työllisyys- ja työttömyyskehitys uuden ikäpolitiikan aikana) saattaa lyödä ällikällä: ”55–64-vuotiaat ovat ainoa ikäryhmä, joka on saavuttanut 90-luvun lamaa edeltäneen työllisyystasonsa, vieläpä selvästi ylittänyt sen. Kaikkien nuorempien ikäryhmien työllisyyskehitys on junnannut paikallaan eikä ole saavuttanut aikaisempia tasojaan”, toteaa työ- ja elinkeinoministeriön dosentti, työmarkkinaneuvos Matti Sihto julkaisussaan.

Voisiko työllistymisen esteenä olla se, että tuo ikäpolvi ei aktiivisimmassa työnhakuvaiheessaan joutunut koskaan kohtaamaan niin kovaa kilpailua kuin se on tämän päivän työmarkkinoilla?  Oliko putki valmistumisen jälkeen helpompi – suoraan koulun penkiltä töihin ja työpaikan vaihtaminen sujui jouheasti jos sellaiseen tuli tarve?  Tätä ajatusta tukee Työ- ja elinkeinoministeriön analyysi, jonka mukaan ikääntyneet ovat myös nuorempia työttömiä työnhakijoita passiivisempia työnhakijoita.

Olen käynyt paljon keskusteluja yli viisikymppisten hakijoiden kanssa, jotka ovat joutuneet vieläpä haastavampaan tilanteeseen menetettyään edellisen työpaikkansa ja hakevat nyt töitä täyspäiväisinä.

”Enhän minä osaa esittää vahvuuksiani, kun en ole niitä miettinyt. Olen vain tehnyt töitä, mitä eteen tulee”, eräskin hakija toteaa. Kun hakijan osaamista on kurkattu pintaa syvemmällä, alkaa löytyä jopa ainutlaatuista osaamista ja kokemusta vaikka muille jakaa.

Oman osaamisen myyminen on varmasti myyntityön vaikeimpia lajeja, eikä se oikein istu suomalaiseen vaatimattomuuteen, joka varsinkin istuu sitkeästi vanhemmissa ikäluokissa.

Ja kuten kaikessa myyntityössä, työnhaussakin kivijalka on määrä, laatu ja suunta. Otanko minä työnhakijana riittävän määrän kontakteja, miten argumentoin ja esittelen vahvuuteni ja olenko valinnut oikeat tahot, joita lähestyä.

Tässäkin lajissa harjoittelu tekee mestarin. YTK-Yhdistys valmentaa vuosittain satoja jäseniään työnhaun taidoissa.  Seuraa verkkosivuillamme tulevia tapahtumia ja ilmoittaudu mukaan. Kesällä olemme Porissa SuomiAreenalla 13.-14.7., joten tule tapaamaan meitä Kansalaistorin telttaamme niin jutellaan lisää!

Seuraavassa blogissani pureudun nuoriin ikäryhmiin, Y- ja Z-sukupolviin, jotka kamppailevat ensimmäisen työpaikan haussa valmistumisensa jälkeen.  

Kommentit
7
Jätä kommentti

Kirjoita kenttään yllä olevassa kuvassa näkyvät merkit. Etkö saa selvää? Muuta tekstiä.
Ermo Inkeroinen, lakimies17.07.201712:22

Hei Antti,

Toisessa EU-maassa hankitut työskentelykaudet voidaan tietyin edellytyksin lukea työssäoloehtoon Suomessa. Muissa valtiossa täyttyneet työskentelykaudet lasketaan yhteen Suomessa työssäoloehtoa täyttävien kausien kanssa, jos toisesta valtiosta tuotava työskentelykausi ei yksinään riitä työssäoloehdon täyttymiseen. Toisessa valtiossa hankitun työskentelykauden hyväksyminen edellyttää kuitenkin seuraavien ehtojen täyttymistä:

1. Työssäolovaatimus. Työskentelyn hyväksyminen edellyttää 4 viikon työskentelyä Suomessa työssäoloehdon täyttävässä työssä välittömästi ennen päivärahan hakemista. (Huom. työssäolovaatimus ei koske lähetettyjä työntekijöitä, eikä niitä kokonaan työttömiä työnhakijoita, jotka eivät ole asuneet viimeisimmässä työskentelyvaltiossaan.)
2. Työttömyysvakuutuksen siirrolle asetettu määräaika. Työskentelykausien hyväksi lukeminen edellyttää myös sitä, että liittyminen suomalaisen työttömyyskassan jäseneksi on tapahtunut 1 kuukauden kuluessa siitä, kun työttömyysvakuutus työskentelymaassa on päättynyt.
3. Hakijan täytyy toimittaa työttömyyskassaan U1-lomake. U1-todistuksen voit pyytää viranomaiselta, joka hoitaa työttömyysvakuutusta työskentelyvaltiossa. Todistus kannattaa pyytää ennen kuin palaa ulkomaantyöstä Suomeen. Sen saaminen jälkikäteen voi olla hankalaa.

Ulkomaantyöstä kannattaa pyytää myös työtodistus ja palkkatodistus.

On Off12.07.201722:48

Haasteellisuus on hyvä sana. Sen taakse ( haastava ) nykyään laitetaan kaikki mahdoton.
Onhan se tosi kiva, kun CVn värimaailma, layout ja fonttivalinnat miellyttävät palveluntarjoajaa tai muuta työllistymisen asiantuntijaa. Se vaan ei johda mihinkään.

Poikkeus vahvistaa säännön12.07.201718:29

Tarua, yli 50 v nainen saa töitä - oikeastaan kaksi myyttiä kerralla meni kun ns. kotoo tultiin hakemaan - siis soitettiin että tuletko töihin. Homma oli määräaikainen ja sitten noin vuoden päästä sama yli 50 nainen sai töitä. Kyseessä ei ole ikä van asenne.

Petja Eklund, työttömyysturva-asiantuntija12.07.201709:35

Hei On Off, kiitos kommentista!

Älä luovuta. Blogikirjoituksessa nostetaan hyvin esiin työn hakemisen haasteellisuus. Seuraa esimerkiksi YTK-Yhdistyksen ilmoittelua. He järjestävät säännöllisesti Rekrypäiviä, joissa voit tavata työnantajia ja hioa työnhakutaitojasi. Työttömyysturvalaki on myös suosiollinen, kun ikää alkaa tulla. Esimerkiksi jos työssäoloehto on täyttynyt työnhakijan täytettyä 58 vuotta, ei työttömyyspäivärahan perusteena olevaa palkkaa lasketa uudelleen, ellei uusien tulotietojen perusteella laskettu palkka ole aiemmin määrättyä palkkaa suurempi.

Ritva 11.07.201722:42

Tarua. Myös se ettei "kukaan sua kotoo tuu hakemaan". Olen työllistynyt tosin määräaikaiseen työsuhteeseen yli 50 v naisena ja mulle on soitettu että tuletko töihin? Siis kaksi myyttiä murrettu yhdellä kertaa. Sen jälkeen reilun vuoden työtön ja työllistynyt uudelleen.

Mitä tulee "parasta ennen" niin toki alasta kiini, oikeastaan siitä ei ole kuin ainesta uudeksi myytiksi.

Antti11.07.201722:38

Hei, olisin kysynyt mikäli EU massa (Englannissa) tehty työ kerryttää 26 viikon työssäoloehtoa? yst terv Antti

On Off11.07.201714:58

Yli 55-v miehille, joilla on 30-v työura, pitäisi taata perustulo, kansalaispalkka 1000 e / kk. Sen päälle heillä voisi olla mahdollisuus toimia yrittäjinä, mikäli ovat Yrittäjyys-koulutuksen käyneet. Eivät he koskaan enää normaalisti työllisty.
Yli 55-v mies on Suomessa tarpeeton ja hyödytön, kun on Suomi 100.
On sitten koulutus, työkokemus, asenne ja terveys vaikka kuinka hyvä. Niin se vaan on. Amen.

 
Viimeisimmät kommentit
Aiheet

Byrokratia Muutoksenhaku Yrittäjyys asiakaspalvelu jäsenyys opiskelu perustulo te-palvelut ulkomaat vuorottelu

Arkisto
> Katso kaikki