Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Jäsenpalvelut

Ansiopäivärahan hakeminen

Jäädessäsi työttömäksi voit hakea ansiopäivärahaa YTK:n sähköisen asioinnin OmaYTK:n kautta. Täytettävä hakemus on nimeltään ansiopäivärahahakemus. Ansiopäivärahahakemuksia saat myös paikkakuntasi TE-toimistosta taikka kotisivuiltamme kohdasta Lomakkeet. Mikäli et hae etuutta OmaYTK:n kautta, täytä saamasi kirjallinen hakemuslomake, merkitse siihen päiväys ja allekirjoitus sekä postita se osoitteeseen Yleinen työttömyyskassa YTK, PL 100, 32201 LOIMAA.

Ansiopäivärahaa haetaan jälkikäteen ja sen maksamisen edellytyksenä on, että olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Päivärahaa haetaan vähintään 4 viikon, 1 kuukauden tai kalenterikuukauden jaksoissa. Ensimmäisen päivärahahakemuksen voit lähettää, kun olet ollut työttömänä tai lomautettuna vähintään 2 viikkoa. Jos työttömyys tai lomautus alkaa keskeltä viikkoa, täytä hakemus kahden viikon päähän sunnuntaihin. Näin sinun on jatkossa helpompi hakea päivärahaa 4 kalenteriviikon (ma-su) hakujaksoissa. Jatkohakemuksen voi lähettää myös kuukauden tai kalenterikuukauden jaksoissa. 

Päivärahaa ei ilman erityisen painavaa syytä myönnetä takautuvasti pidemmältä kuin 3 kuukauden ajalta ennen hakemuksen vireille tuloa, joten päivärahaa pitää hakea työttömyyskassalta 3 kuukauden kuluessa ensimmäisestä maksamatta olevasta työttömyyspäivästä laskettuna. Hakemuksen mukana työttömyyskassalle pitää toimittaa tarvittavat liitteet (lue lisää kohdasta Hakemuksen liitteet). On tärkeää, että lähetät hakemuksen työttömyyskassalle määräajan kuluessa, vaikka jokin liite siitä vielä puuttuisikin. Puuttuvan liitteen voit toimittaa myöhemminkin. 3 kuukauden määräaika koskee myös jatkohakemuksen lähettämistä.

Muista myös tarkistaa, että olet ilmoittanut meille sähköpostiosoitteesi ja se on oikein. Tarvittaessa voimme lähettää sinulle lisäselvityspyyntöjä tai tärkeitä tiedotteita sähköpostitse. Sähköpostiosoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi