Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Jäsenpalvelut

Päivärahahakemuksen täyttäminen

YTK:n jäsenenä haet työttömyyspäivärahaa YTK:lta. Ansiopäivärahaa haetaan aina takautuvasti. Ensimmäisen päivärahahakemuksesi voit täyttää oltuasi kaksi viikkoa työttömänä. Jatkossa voit toimittaa hakemuksen neljän kalenteriviikon, yhden kuukauden tai kalenterikuukauden jaksoissa.

Muista toimittaa hakemuksesi työttömyyskassaan kolmen kuukauden kuluessa työttömyytesi alkamisesta. Päivärahaa ei ilman erityisen painavaa syytä myönnetä takautuvasti pidemmältä kuin kolmen kuukauden ajalta ennen hakemuksen vireille tuloa. Päivärahahakemus tulee vireille sinä päivänä, kun se on saapunut työttömyyskassalle. Jos esimerkiksi haet päivärahaa 13.1.2014 alkaen, tulee sinun toimittaa hakemuksesi työttömyyskassaan viimeistään 13.4.2014. On tärkeää, että lähetät hakemuksen työttömyyskassalle määräajan kuluessa, vaikka jokin liite siitä vielä puuttuisikin. Puuttuvan liitteen voit toimittaa myöhemminkin.

Päivärahahakemuksen voit toimittaa meille kahdella eri tavalla:

1. Voit hakea päivärahaa sähköisesti OmaYTK-palvelumme kautta. Jos käytät sähköistä palveluamme ensimmäistä kertaa, tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai tilaa tunnukset postitse. Jatkossa pääset kirjautumaan palveluumme omalla jäsennumerollasi sekä salasanalla, jonka olet palvelussa itsellesi luonut. Jos unohdat salasanasi, voit tilata uuden salasanan OmaYTK-palvelun kirjautumissivulta. Tarkempia tietoja sähköisestä asiointipalvelustamme löydät nettisivujemme kohdasta Jäsenpalvelut.

2. Voit myös täyttää kirjallisen ansiopäivärahahakemuksen ja toimittaa sen postitse osoitteeseen PL 100, 32201 Loimaa. Hakemuslomakkeen voit noutaa TE-toimistosta tai tulostaa nettisivujemme Lomakkeet-kohdasta.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi