Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Jäsenpalvelut

Sähköisen hakemuksen lähettäminen

1. Mikä hakemuslomake minun tulee täyttää OmaYTK-palvelussa?
2. Miksi OmaYTK-palvelun etusivulla näkyy jatkohakemus ajalle, jolloin en ole ollut työtön?
3. Miksi en pysty lähettämään päivärahahakemusta?

1. Mikä hakemuslomake minun tulee täyttää OmaYTK-palvelussa?

Hakemuslomakkeet löytyvät OmaYTK-palvelussa kohdasta Hakemukset ja käsittely -> Hakemukset.

  • Haet päivärahaa ensimmäistä kertaa tai
  • Edellisestä hakemuksestasi on yli kolme kuukautta aikaa tai
  • Edellistä hakemustasi ei ole vielä käsitelty tai siitä ei ole jäänyt maksettavaa

Täytä Ansiopäivärahahakemus. Vaikka kyseessä olisi jatkohakemus, palvelu ei pysty muodostamaan jatkohakemusta, jos pohjalla ei ole maksua tai edellisestä hakemuksestasi on aikaa yli kolme kuukautta.

  • Olet kokonaan työtön tai lomautettu ja olet tekemässä jatkohakemusta

Täytä Ansiopäivärahan jatkohakemus (ei muutettava) tai käytä OmaYTK-palvelun etusivulle ilmestyvää ns. pikajatkohakemusta. Pikajatkohakemus ilmestyy, kun edellisestä maksetusta päivästä on kulunut hakujaksosi mukaisesti neljä viikkoa tai kuukausi. Huomioi, että voit hyväksyä ja lähettää tämän jatkohakemuksen vain, jos olet ollut koko hakujakson ajan kokonaan työtön. Hakujaksosi voit tarvittaessa tarkistaa asiakaspalvelustamme.

  • Olet osittain työtön tai lomautettu

Täytä Ansiopäivärahan jatkohakemus (muutettava). Tähän hakemukseen voit täyttää työpäivät ja -tunnit. Lähetä palkkalaskelma hakujakson aikana ansaitusta tulosta meille erikseen esimerkiksi Lähetä liitteet -palvelun kautta.

  • Olet tekemässä normaalia pidempää tai lyhyempää jatkohakemusta

Täytä Ansiopäivärahan jatkohakemus (muutettava). Tätä hakemusta voit käyttää, kun työttömyytesi päättyy ja haet päivärahaa normaalia lyhyemmältä jaksolta, tai jos haluat pidentää hakujaksoasi.

2. Miksi OmaYTK-palvelun etusivulla näkyy jatkohakemus ajalle, jolloin en ole ollut työtön?

Kyseessä on ns. pikajatkohakemus, joka muodostuu automaattisesti, kun edellisestä maksetusta työttömyyspäivästäsi on kulunut hakujaksosi mukaisesti neljä viikkoa tai kuukausi. Tämän hakemuksen voit hyväksyä ja lähettää vain, jos tiedot pitävät paikkansa, ja olet ollut koko hakujakson ajan kokonaan työtön. Jos tiedot eivät pitä paikkaansa, älä lähetä tätä hakemusta, sillä perusteettomasti tai virheellisesti haettu etuus johtaa aina takaisinperintäkäsittelyyn. Katso kohdasta 1 ohjeet siitä, mitä hakemusta tulee käyttää missäkin tilanteessa.

3. Miksi en pysty lähettämään päivärahahakemusta?

  • Varmista, että et hae tulevaa aikaa. Päivärahaa haetaan aina takautuvasti, joten palvelu ei anna sinun lähettää hakemusta etukäteen.
  • Jos yrität tehdä jatkohakemusta, tarkista, onko hakujaksosi jo täyttynyt. Jos olet hakenut päivärahaa kalenterikuukausittain, aukeaa jatkohakemus kuun viimeisenä päivänä. Jos hakujaksosi on kuukausi ja edellinen maksettu päivä on esim. 15.5., aukeaa jatkohakemus 15.6.. Jos hakujakso on neljä viikkoa, jatkohakemus aukeaa vastaavasti 12.6. Tarkista hakujaksosi asiakaspalvelustamme.
  • Jos sinulle ei ole maksettu päivärahaa viimeisen kolmen kuukauden aikana, ei palvelu pysty muodostamaan jatkohakemusta. Käytä tällöin ensimmäistä hakemusta eli Ansiopäivärahahakemusta, vaikka kyseessä olisikin jatkohakemus.
Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi