Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Jäsenpalvelut

Viestien ja liitteiden lähettäminen

1. Miksi YTK lähettää salatun sähköpostiviestin?
2. Miten lähetän liitteitä YTK:lle sähköisesti?
3. Kelpaako asiakirjasta otettu kuva hakemuksen liitteeksi?


1. Miksi YTK lähettää salatun sähköpostiviestin?

Turvallisuussyistä lähetämme sähköpostit käyttämällä salattua yhteyttä. Saat siis meiltä luottamuksellisen viestin, joka sisältää linkin, josta pääset viestin lukemaan.

Viesti on avattavissa 30 vuorokautta. Avaa viesti linkistä.

Kun olet avannut viestin, voit vastata siihen klikkaamalla viestin Vastaa-painiketta. Älä käytä sähköpostiohjelman omaa vastaa-toimintoa, sillä silloin aiemmat viestit eivät näy viestiketjussa.

Kun kirjaudut ulos salatusta viestistä, voit vahvistaa uloskirjautumisesi kahdella tavalla. Valitsemalla Evästeen, internetselaimeesi tallennetaan eväste, eli ns. merkki, jolla sinut tunnistetaan tätä viestiä avatessasi automaattisesti. Tällöin viestin avaaminen uudelleen on mahdollista vain samalla internetselaimella/laitteella. Jos haluat, että viesti on avattavissa myös toisella selaimella/laitteella, valitse alempi vaihtoehto, eli Salasana. Määritä salasana, jolla saat viestin auki myöhemmin.

Huomioi, että viesti on luettavissa vain 30 vuorokautta.

 

2. Miten lähetän liitteitä YTK:lle sähköisesti?

Ohje liitteiden lähettämiseen sähköisesti löytyy tästä linkistä.

 

3. Kelpaako asiakirjasta otettu kuva hakemuksen liitteeksi?

Päivärahahakemuksen liitteitä ei tarvitse postittaa, vaan voit skannata ne sähköiseen muotoon, esimerkiksi ihan tavallisella älypuhelimella tai ottaa kuvan kameralla. Huomioi nämä vinkit, jotta lopputulos on onnistunut.

 1. Parhaan tuloksen saat, kun lataat älypuhelimeesi skanneri-sovelluksen. Oman puhelimesi sovelluskaupasta löydät paljon ilmaisia vaihtoehtoja esimerkiksi hakusanalla "skanneri".
  • Seuraa sovelluksen ohjeita. Pääsääntöisesti sovellus toimii niin, että kuvaat asiakirjan sovelluksella, jolloin sovellus osaa tunnistaa kuvasta pelkän paperin ja rajaa kuvan sen mukaan. Voit myös säätää kuvan kontrastia ja saada näin tekstin paremmin näkyviin. Sovellus tallentaa kuvan pdf- tai jpg-muotoon, molemmat muodot käyvät. Tarkista vielä sovelluksen käyttöohjeista, mihin asiakirja puhelimessasi tallentuu.
  • Jos käytät OmaYTK:ta kännykällä, voit hakea liitteen suoraan puhelimestasi. Jos taas käytät tietokonetta, lähetä liite itsellesi esim. sähköpostiin, josta voit tallentaa sen tietokoneellesi.

 2. Myös kameralla tai kännykkäkameralla otettu kuva kelpaa liitteeksi. Muista nämä:
  • Kuvaa vain yksi asiakirja kerrallaan.
  • Älä käytä salamavaloa. Toisinaan salamavalolla otetut kuvat näkyvät meidän järjestelmässämme mustana.
  • Keskitä kuvattava asiakirja kuvaan mahdollisimman suurena. Älä siis turhaan kuvaa asiakirjan ympäristöä, mutta varmistu kuitenkin, että kaikki tarvittavat tekstit näkyvät selvästi. Ota pystykuva, jos asiakirja on pystyssä.
  • Tarkista, ettei kuva ole tärähtänyt. Jos on, ota uusi kuva.

Lähetä liitteet meille OmaYTK:n kautta tai nettisivuilta Lähetä liitteet -toiminnon kautta.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi