Liity jäseneksi

Jäsenmaksut

YTK:n jäsenmaksu on sidottu jäsenyysaikaan. Jäsenmaksu on se osuus vuosijäsenmaksusta, jota vastaavan ajan olet ollut YTK:n jäsenenä kyseisenä vuonna. Vuonna 2017 YTK:n vuosijäsenmaksu on 118 euroa.

Jäsenyys alkaa aikaisintaan siitä päivästä, kun jäsenhakemus saapuu meille. Käsittelemme jäsenhakemukset päivittäin. Kun jäsenhakemuksesi on käsitelty ja jäsenyysedellytykset tutkittu, saat meiltä kirjallisen ilmoituksen asiasta. Jäsenyytesi varmistamiseksi sinun tulee kuitenkin maksaa jäsenmaksusi, kun saat jäsenmaksulaskun meiltä. Jäsenmaksun maksamisen jälkeen jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, kun jäsenhakemuksesi on saapunut meille. Jäsenmaksulasku lähetetään sinulle noin kahden viikon kuluessa jäsenhakemuksen käsittelystä. Jos liityt kesken kalenterivuoden, jäsenmaksu jyvitetään liittymispäivästä lukien kalenterivuoden loppuun saakka. Liittymisvuoden jälkeen lähetämme seuraavan kalenterivuoden jäsenmaksulaskun kaikille jäsenillemme marras-joulukuun aikana niin, että eräpäivä on kyseisen jäsenmaksuvuoden alussa.

Toimitamme laskun e-laskuna verkkopankkiin, postitse tai Itellan NetPostiin riippuen siitä, minkä toimittamistavan olet valinnut. Jos haluat jäsenmaksulaskun e-laskuna, valitse verkkopankissasi laskun lähettäjäksi Yleinen työttömyyskassa YTK ja ilmoita palveluun jäsennumerosi sekä edellisen jäsenmaksulaskun viitenumero.


Jäsenmaksulaskun viitenumero vaihtuu vuosittain, joten älä maksa jäsenmaksua edellisen vuoden laskulla ja viitenumerolla. Jäsenmaksu ohjautuu oikein vain, kun maksu tapahtuu henkilökohtaisella viitenumerolla. Liittymisvuoden jälkeen lähetämme seuraavan vuoden jäsenmaksulaskun kaikille jäsenillemme marras-joulukuun aikana niin, että eräpäivä on kyseisen jäsenmaksuvuoden alussa. Jotta pystyisimme varmistamaan asiakaspalvelun sujuvuuden myös alkuvuoden aikana, lähetämme laskut porrastetusti jäsenten syntymäkuukauden mukaan. Laskutusaikataulu ilmoitetaan tarkemmin nettisivuillamme loppusyksyllä ennen laskutuksen alkamista.

Jäsenyyden säilyttämiseksi jäsenmaksu pitää maksaa silloinkin, kun olet työtön, opiskelemassa, äitiyslomalla, hoitovapaalla tai varusmiespalveluksessa. Jäsenmaksun maksamalla säilytät saavuttamasi työttömyysturvan. Maksamaton jäsenmaksu voidaan eräpäivän jälkeen periä jäsenelle maksettavasta ansiopäivärahasta tai vuorottelukorvauksesta. Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa. YTK ilmoittaa maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle. Jäsenmaksu on maksettava eräpäivään mennessä ja maksamaton jäsenmaksu johtaa työttömyyskassasta erottamiseen takautuvasti siitä päivästä alkaen, josta jäsenmaksu on maksamatta.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi