Liity jäseneksi

Työttömyyskassan vaihtaminen

Työttömyyskassan vaihtaminen on mahdollista. Vaihtaminen kannattaa tehdä niin, että lähetät ensin jäsenhakemuksen meille. Kun olet saanut varmistuksen jäsenyytesi hyväksymisestä, toimita eroilmoitus vanhaan työttömyyskassaan. Lain mukaan et voi olla kahden työttömyyskassan jäsen. Kun hoidat liittymisen ja eroamisen tässä järjestyksessä, työttömyysturvasi jatkuu katkoksitta. Näin aikaisemman työttömyyskassan jäsenyysaikana hankkimasi työssäoloaika ja jäsenyysaika säilyvät ja siirtyvät mukanasi.

Voit antaa liittymislomakkeessa meille valtuutuksen siihen, että hoidamme puolestasi edellisen työttömyyskassan jäsenyyden päättämisen. Kun päätämme aikaisemman työttömyyskassan jäsenyyden puolestasi, pyydämme päättämään jäsenyytesi edellisessä työttömyyskassassa meille liittymistä edeltävään päivään. Mahdollinen ammattiliiton jäsenyys sinun pitää päättää itse. Mikäli edellisen työttömyyskassan jäsenmaksu on peritty palkastasi, ilmoita myös palkanlaskijalle työttömyyskassan vaihdosta. Meidän jäsenmaksua ei peritä suoraan palkasta, vaan se maksetaan itse laskun perusteella. Toimitamme laskun noin kahden viikon kuluessa liittymislomakkeen saapumisesta ja tämän jälkeen vuosittain vuoden vaihteessa.

Voit myös erota vanhasta työttömyyskassasta ennen uuteen työttömyyskassaan liittymistä. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska silloin voi olla vaarana keräämäsi työssäoloehdon menettäminen. Työssäoloaika ja jäsenyys edellisessä työttömyyskassassa voidaan laskea hyväksesi vain, jos liityt uuteen työttömyyskassaan yhden kuukauden kuluessa siitä, kun olet eronnut edellisestä työttömyyskassasta. Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, liityt työttömyyskassaan uutena jäsenenä. Tällöin työssäoloehtoon vaadittavien työssäoloviikkojen kerääminen alkaa alusta. Vanhasta työttömyyskassasta eroamisen ja uuteen liittymisen väliin mahdollisesti jäävä työssäoloaika, jolloin et ole kummankaan työttömyyskassan jäsen, ei kerrytä työttömyysturvalain mukaista työssäoloehtoa. Asianmukaiset velvoitteet (jäsenmaksu) edelliseen työttömyyskassaan pitää hoitaa eroamisajankohtaan asti.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi