Aktiivimallin vaikutukset päivärahaan

Aktiivisuudellasi 65 maksupäivän tarkastelujakson aikana on vaikutusta siihen, minkä suuruisena maksamme  ansiopäivärahaa seuraavan 65 maksupäivän tarkastelujakson aikana.

Päivärahan maksaminen jatkuu normaalina

Jos olet tarkastelujakson aikana ollut aktiivinen, saat päivärahan normaalisti seuraavalla jaksolla.

Päivärahaa maksetaan alennettuna

Jos et ole tarkastelujakson aikana ollut aktiivinen, maksamme päivärahan alennettuna seuraavan 65 maksupäivän ajan. Alennus on 4,65 prosenttia. Laskemme alennuksen päivärahan täydestä määrästä, johon sisältyvät myös mahdolliset lapsikorotukset ja korotusosa. Kulukorvaukseen alennus ei vaikuta.

Jos et seuraavankaan tarkastelujakson aikana ole ollut aktiivinen, jatkamme alennetun päivärahan maksamista. Teemme vähennyksen aina täyteen päivärahaan. Päivärahaan tehtävä alennus ei siis kertaudu siten, että päiväraha pienenisi joka jaksolla. Päiväraha pienenee siis enintään 4,65 prosenttia.

Päivärahan määrä palautuu normaaliksi

Kun sinulle on maksettu alennettua päivärahaa, palautuu se normaaliksi sen jälkeen, kun olet 65 maksupäivän tarkastelujakson aikana ollut vaaditulla tavalla aktiivinen.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.