Ansiosidonnaisen päivärahan verotus

Käteen voi jäädä vähemmän päivärahaa – muista tarkistaa verot!
Kun vuosi lähestyy loppuaan on hyvä tarkistaa veroprosentti. Veroprosentti vaikuttaa siihen, kuinka paljon ansiopäivärahasta jää käteen.

Ansiopäiväraha on verotettava etuus. Kun saat ansiopäivärahaa, toimitamme siitä ennakonpidätyksen verohallinnolle. Ennakonpidätyksen suuruus riippuu verokortistasi. Jos verokortissasi on tuloraja, kannattaa se tarkistaa viimeistään vuoden lopulla. Jos tuloraja ylittyy, joudumme käyttämään suurempaa prosenttia ennakonpidätyksessä, mikä vähentää käteen jäävää osuutta ansiopäivärahasta. Tämä voi olla ikävä yllätys joulun pyhien lähestyessä. Muista siis tarkistaa tilanteesi verottajalta.

Muutosverokortti etuutta varten

Kun saat ansiopäivärahaa, kannattaa pyytää verottajalta muutosverokortti etuutta varten ja toimittaa se meille. Muutosverokortin etuutta varten voit tilata verottajan sähköisessä palvelussa. Huomaa, että siellä ei ole erikseen muutosverokorttia etuutta varten. Sellaisen saa, kun tilaat palvelussa normaalisti verokortin, mutta ilmoitat, kuinka paljon arvioit saavasi ansiopäivärahaa.

Päivärahasi määrän löydät sitä koskevasta päätöksestä, jonka olet meiltä saanut. Löydät kyseisen päätöksen OmaYTK-palvelusta. Päivärahan määrää voi myös arvioida päivärahalaskurillamme. Kun yhden päivän päivärahan kertoo luvulla 258, saa tulokseksi arvion koko vuoden aikana maksettavista päivärahoista. Esimerkiksi tätä arviota voi käyttää verokorttia tilatessa.

Kun saat uuden muutosverokortin etuutta varten, voit helpoiten toimittaa sen meille käyttämällä sähköistä OmaYTK-palvelua. Siellä on verokortti-painike, josta voit lisätä uuden verokortin.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn