Eläkeputki

Kun lähestyt eläkeikää, voit olla oikeutettu ansiosidonnaisen lisäpäiviin eli pääset niin sanottuun eläkeputkeen. Silloin voimme maksaa ansiopäivärahaa enimmäismaksuajan päättymisen jälkeen sen kalenterikuukauden loppuun, jolloin täytät 65 vuotta.

Vuonna 1965 tai sen jälkeen syntyneelle työnhakijalle voimme maksaa ansiopäivärahaa enintään sen kalenterikuukauden loppuun, jona hän täyttää työntekijän eläkelaissa tarkoitetun alimman vanhuuseläkeiän.

Lisäpäiväoikeus riippuu syntymävuodestasi ja siitä, milloin enimmäismaksuaikasi täyttyy. Sinulla voi olla oikeus ansiosidonnaisen työttömyysturvan lisäpäiviin eli eläkeputkeen, jos

  1. olet syntynyt vuonna 1955 tai 1956 ja olet täyttänyt 60 vuotta ennen enimmäisajan päättymistä

  2. olet syntynyt vuosina 1957–1960 ja olet täyttänyt 61 vuotta ennen enimmäisajan päättymistä

  3. olet syntynyt vuonna 1961 tai sen jälkeen ja olet täyttänyt 62 vuotta ennen enimmäisajan päättymistä

Lisäksi edellytetään, että enimmäisajan täyttyessä olet ollut työssä vähintään viisi vuotta viimeisen 20 vuoden aikana.

Me pidämme huolta siitä, etteivät ansiosidonnaisen lisäpäivät mene sinulta ohitse. Kun enimmäismaksuaikasi tulee täyteen, tarkistamme oikeutesi ansiosidonnaisen työttömyysturvan lisäpäiviin automaattisesti. Jos sinulla on oikeus lisäpäiviin, mutta et jatka hakemista, otamme sinuun yhteyttä ja kerromme asiasta.

Kun olet eläkeputkessa, pidä työnhakusi voimassa TE-toimistossa ja jatka normaalisti päivärahan hakemista. Muista myös, että ansiosidonnaiset lisäpäivät eivät muuten tuo poikkeuksia siihen, mitä sinulta työttömänä edellytetään.

Kun olet jäämässä eläkkeelle, lue tarkempaa ohjeistusta täältä.

Lisäpäivät ovat poistumassa

Valtioneuvosto on linjannut, että työttömyyspäivärahan lisäpäivistä luovutaan. Muutosten on tarkoitus alkaa vuoden 2023 alusta. Lue lisää.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.