Mikä on tulorekisteri?

Tulorekisteri on kansallinen tietokanta, joka sisältää yksilötason palkka-, eläke- ja etuustiedot, kun se on valmis. Tulorekisterin avulla Suomi digitalisoituu. Wau! 

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta. Se sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Työnantajat ja etuuksien maksajat ilmoittavat tiedot tulorekisteriin reaaliaikaisesti ja maksukohtaisesti. 

Tulorekisteri otettiin käyttöön vuoden 2019 alusta. Sinne on siitä lähtien ilmoitettu tiedot palkoista ja muista ansiotuloista. Eläke- ja etuustiedot ilmoitetaan rekisteriin vuodesta 2021 alkaen.

YTK on hakenut tulorekisteristä palkkatietoja vuoden 2020 alusta lähtien. Käytännössä tämä muuttaa jonkun verran ansiopäivärahan hakemista, koska enää emme tarvitse erillistä palkkatodistusta. Kaikkea etuuden maksamiseen tarvittavaa tietoa me emme saa tulorekisteristä, joten joitain tietoja kysymme vielä erikseen. Sähköinen asiointimme ohjaa näissä tapauksissa.

Tulorekisteriä ylläpitää Verohallinnon Tulorekisteriyksikkö.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.