Milloin pääsen lisäpäiville?

Kun lähestyt eläkeikää, voit olla oikeutettu ansiosidonnaisen lisäpäiviin. Silloin voimme maksaa ansiopäivärahaa enimmäismaksuajan päättymisen jälkeen sen kalenterikuukauden loppuun, jolloin täytät 65 vuotta.

Lisäpäiväoikeus riippuu syntymävuodestasi ja siitä, milloin enimmäismaksuaikasi täyttyy. Sinulla voi olla oikeus lisäpäiviin, jos

  1. olet syntynyt vuonna 1950, 1951, 1952, 1953 tai 1954 ja täyttänyt 59 vuotta ennen enimmäisajan päättymistä
  2. olet syntynyt vuonna 1955 tai 1956 ja täyttänyt 60 vuotta ennen enimmäisajan päättymistä
  3. olet syntynyt vuonna 1957 tai sen jälkeen ja täyttänyt 61 vuotta ennen enimmäisajan päättymistä

Lisäksi edellytetään, että enimmäisajan täyttyessä olet ollut työssä vähintään viisi vuotta viimeisen 20 vuoden aikana.

Me pidämme huolta siitä, etteivät ansiosidonnaisen lisäpäivät mene sinulta ohitse. Kun enimmäismaksuaikasi tulee täyteen, tarkistamme oikeutesi ansiosidonnaisen työttömyysturvan lisäpäiviin automaattisesti. Jos sinulla on oikeus lisäpäiviin, mutta et jatka hakemista, otamme sinuun yhteyttä ja kerromme asiasta.

Kun olet lisäpäivillä, pidä työnhakusi voimassa TE-toimistossa ja jatka normaalisti päivärahan hakemista. Muista myös, että ansiosidonnaiset lisäpäivät eivät muuten tuo poikkeuksia siihen, mitä sinulta työttömänä edellytetään. Esimerkiksi aktiivimalli koskee myös lisäpäivillä olevia.

Kun olet jäämässä eläkkeelle, lue tarkempaa ohjeistusta täältä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn