Jäsenyyden päättäminen

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenyys tuo sinulle turvaa työttömyyden, lomautuksen ja vuorotteluvapaan varalle. Työttömyyskassan jäsenenä voit olla myös jäsen YTK-yhdistyksessä, josta saat kattavat edut, tuen työsuhdeasioissa sekä työelämän vakuutukset. 

Eroamisen käytännöt

Voit erota työttömyyskassasta milloin haluat. Täytä huolellisesti sivuiltamme löytyvä sähköinen eroilmoituslomake. Me hoidamme loput.

Eropäivä on eroilmoituksen saapumispäivä. Takautuvasti voit erota vain vaihtaessasi kassaa tai jäädessäsi eläkkeelle. Kun vaihdat kassaa, on eropäivä toiseen kassaan liittymispäivää edeltävä päivä. Vastaavasti eläkkeelle jäädessäsi eropäivä on eläkkeen alkamista edeltävä päivä.

Jos olet maksanut jäsenmaksun koko vuodelle ja eroat kesken vuotta, ilmoita erolomakkeella tilinumerosi jäsenmaksupalautusta varten. Jos jäsenmaksustasi on jäljellä yli 10 euroa, voimme pyynnöstäsi palauttaa sen.​​​​​​​

Muuta huomioitavaa

Vain työttömyyskassan jäsenenä voit kerätä työssäoloehtoa. Jos eroat kassasta, etkä kuukauden kuluessa liity takaisin meille tai toiseen työttömyyskassaan, menetät keräämäsi työssäoloehdon.

Jos olet siirtymässä yrittäjille tarkoitettuun työttömyyskassaan, on sinulla oikeus palkansaajan päivärahaan, jos jäät työttömäksi ennen kuin yrittäjän työssäoloehto täyttyy. Tämän edellytyksenä on, että meiltä erottuasi liityt viimeistään kuukauden kuluessa yrittäjäkassaan.

YTK on työttömyyskassa. Jäsenyys meillä ei estä jäsenyyttä ammattiliitossa. Jos siis olet liittymässä ammattiliittoon, ei sinun sen vuoksi tarvitse erota YTK:n jäsenyydestä. 

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!