Katkeaako jäsenyys- tai työssäoloehto jos vaihdan työttömyyskassaa?

Jos liityt uuteen työttömyyskassaan heti edellisestä kassasta erottuasi, siirtyy keräämäsi työssäolo- ja jäsenyysaika mukanasi uuteen kassaan. Tätä siirtymää suojaa yhden kuukauden siirtymäaika. Jos siirtymäaika ylittyy, liityt uuteen kassaan ns. uutena jäsenenä, jolloin työssäoloviikkojen kerääminen alkaa alusta.

Vanhasta kassasta eroamisen ja uuteen liittymisen väliin voi jäädä aikaa, jolloin et ole kummankaan työttömyyskassan jäsen. Vaikka olisit työssä, ei työssäoloehto kerry ajalla, jolloin et ole minkään työttömyyskassan jäsen.

Työssäolo- ja jäsenyysajan siirtyminen mukanasi uuteen kassaan edellyttää lisäksi sitä, että jäsenmaksut edelliseen työttömyyskassaan on maksettu eroamisajankohtaan asti.

Jotta et menettäisi keräämääsi työssäoloehtoa, liity ensin uuteen työttömyyskassaan ja vasta sen jälkeen päätä jäsenyys edellisessä kassassa. Voit myös valtuuttaa meidät hoitamaan aiemman jäsenyyden päättämisen. Teemme sen heti, kun jäsenyytesi YTK:ssa on alkanut. Näin voit vaivattomasti varmistua siitä, että keräämäsi työssäoloehto säilyy.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.