Torstaina 15.4. klo 15.00-15.15 on lyhyt huoltokatko, jonka aikana hakemusten lähettäminen OmaYTK:ssa ei onnistu. Pahoittelut!

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Voit liittyä jäseneksi Yleinen työttömyyskassa YTK:hon, kun täytät seuraavat ehdot:

 • Olet työttömyysturvalain soveltamisalaan kuuluva palkkatyöntekijä.
  Palkkatyöntekijä on palkansaaja, joka tekee työtä työ- tai virkasuhteessa. ​​​​​​​Yrittäjänä et voi liittyä YTK:hon.

 • Olet liittymishetkellä työssä.
  ​​​​​​​
  Et siis voi liittyä työttömänä tai kokoaikaisesti lomautettuna, palkattomalla sairauslomalla, vanhempainvapaalla tai asepalveluksessa. Työttömänä voi liittyä tietyin rajoituksin vain
  ulkomailta Suomen työmarkkinoille palaava.

 • Osakeyhtiölain mukainen toimitusjohtaja on työttömyysturvalakia sovellettaessa palkansaaja, eli voi liittyä. Toimitusjohtaja on ansioturvan piirissä työttömyyden osalta, mutta toimitusjohtajalle ei voida maksaa ansiopäivärahaa lomautuksen perusteella.

 • Olet alle 68-vuotias.

 • Alaikärajaa liittymiselle ei kassan säännöissä ole määrätty. Työttömyysturvalain mukaan työttömyysetuuksia voidaan maksaa vain 17 vuotta täyttäneille. Lisäksi vasta 17-vuotiaana tehty työ kerää työssäoloehtoa, joten kassan jäsenyydestä ei käytännössä ole hyötyä alle 17-vuotiaalle.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.