Kuka voi liittyä jäseneksi?

Yleinen työttömyyskassa YTK on avoin kassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit liittyä YTK:hon riippumatta siitä, mikä on ammattisi, millä alalla työskentelet tai mikä on koulutuksesi. Sinun kannattaa liittyä YTK:hon heti ensimmäisenä työpäivänä.

 • Olet työttömyysturvalain soveltamisalaan kuuluva palkkatyöntekijä.
  Palkkatyöntekijä on palkansaaja, joka tekee työtä työ- tai virkasuhteessa. ​​​​​​​Yrittäjänä et voi liittyä YTK:hon.

 • Olet liittymishetkellä työssä.
  ​​​​​​​
  Et siis voi liittyä työttömänä tai kokoaikaisesti lomautettuna, palkattomalla sairauslomalla, vanhempainvapaalla tai asepalveluksessa. Työttömänä voi liittyä tietyin rajoituksin vain
  ulkomailta Suomen työmarkkinoille palaava.

 • Osakeyhtiölain mukainen toimitusjohtaja on työttömyysturvalakia sovellettaessa palkansaaja, eli voi liittyä. Toimitusjohtaja on ansioturvan piirissä työttömyyden osalta, mutta toimitusjohtajalle ei voida maksaa ansiopäivärahaa lomautuksen perusteella.

 • Olet alle 68-vuotias.

 • Alaikärajaa liittymiselle ei YTK:n säännöissä ole määrätty. Käytännössä kassan jäsenyydestä ei ole hyötyä alle 17-vuotiaalle.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.