Kun jäät eläkkeelle

Kun jäät vanhuuseläkkeelle, et tarvitse enää työttömyyskassan palveluja. Eläkkeelle siirtyminen ei kuitenkaan automaattisesti päätä jäsenyyttäsi meillä. Muista siis toimittaa meille kirjallinen eroilmoitus. Siinä yhteydessä saamme usein myös kiitoksia kuluneista vuosista. Se on meistä mukavaa ja arvostamme sitä kovasti!

Mitä teen, kun olen jäämässä eläkkeelle?

Kun jäät eläkkeelle, lähetä meille eroilmoitus. Ilmoita eläkkeen alkamispäivä, niin päätämme jäsenyytesi YTK:ssa siihen. Ylijääneet jäsenmaksut voidaan palauttaa, kun ilmoitat tilinumerosi.

Jos saat ansiopäivärahaa, ilmoita hakemuksessa, mistä alkaen olet hakenut eläkettä.

Eläkevakuutusyhtiösi tarvitsee meiltä maksutiedot eläkkeen laskemista varten. Me toimitamme maksutiedot sähköisesti Eläketurvakeskukselle sen pyynnöstä. Eläketurvakeskus välittää tiedot sinun eläkevakuutusyhtiöllesi.

Työttömän oikeus vanhuuseläkkeeseen jo 62-vuotiaana​​​​​​​

Vanhuuseläkkeen hakeminen

Voit hakea vanhuuseläkettä oman työeläkelaitoksesi verkkopalvelussa. Jos et ole varma missä eläkelaitoksessa sinut on vakuutettu, voit selvittää sen Työeläke.fi-sivustolla https://www.tyoelake.fi/.

Ota yhteyttä työeläkelaitokseesi, kun sinulla on kysyttävää työeläkeotteestasi, tulevasta eläkkeestäsi tai eläkkeen hakemisesta.

Jos oma eläkelaitoksesi ei tarjoa sähköistä hakemispalvelua, voit käyttää paperilomaketta tai verkossa täytettävää ja tulostettavaa lomaketta, jonka numero on 7001.

Eläke ilman varhennusvähennystä

Voit saada jo 62-vuotiaana vanhuuseläkkeen ilman varhennusvähennystä, jos

  1. olet syntynyt vuonna 1950 - 1957
  2. olet täyttänyt 62 vuotta ja
  3. olet saanut ansiopäivärahaa tai peruspäivärahaa lisäpäiviltä eläkkeen alkamista edeltävän kuukauden aikana vähintään yhdeltä päivältä

Tätä eläkettä on erikseen haettava. Hakemuksen liitteeksi tarvitset meiltä todistuksen työttömyyspäivärahan saamisesta lisäpäiviltä. Saat sen pyydettäessä. Eläkehakemuslomakkeen saat esimerkiksi Eläketurvakeskukselta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!