Kun jäät eläkkeelle

Kun jäät vanhuuseläkkeelle, et tarvitse enää työttömyyskassan palveluja. Eläkkeelle siirtyminen ei kuitenkaan automaattisesti päätä jäsenyyttäsi meillä. Muista siis toimittaa meille kirjallinen eroilmoitus. Siinä yhteydessä saamme usein myös kiitoksia kuluneista vuosista. Se on meistä mukavaa ja arvostamme sitä kovasti!

Mitä teen, kun olen jäämässä eläkkeelle?

Kun jäät eläkkeelle, lähetä meille eroilmoitus. Ilmoita eläkkeen alkamispäivä, niin päätämme jäsenyytesi YTK:ssa siihen. Ylijääneet jäsenmaksut voidaan palauttaa, kun ilmoitat tilinumerosi.

Jos saat ansiopäivärahaa, ilmoita hakemuksessa, mistä alkaen olet hakenut eläkettä.

Eläkevakuutusyhtiösi tarvitsee meiltä maksutiedot eläkkeen laskemista varten. Me toimitamme maksutiedot sähköisesti Eläketurvakeskukselle sen pyynnöstä. Eläketurvakeskus välittää tiedot sinun eläkevakuutusyhtiöllesi.

Työttömän oikeus vanhuuseläkkeeseen jo 62-vuotiaana​​​​​​​

Voit saada jo 62-vuotiaana vanhuuseläkkeen ilman varhennusvähennystä, jos

  1. olet syntynyt vuonna 1950 - 1957
  2. olet täyttänyt 62 vuotta ja
  3. olet saanut ansiopäivärahaa tai peruspäivärahaa lisäpäiviltä eläkkeen alkamista edeltävän kuukauden aikana vähintään yhdeltä päivältä

Tätä eläkettä on erikseen haettava. Hakemuksen liitteeksi tarvitset meiltä todistuksen työttömyyspäivärahan saamisesta lisäpäiviltä. Saat sen pyydettäessä. Eläkehakemuslomakkeen saat esimerkiksi Eläketurvakeskukselta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

n

Linkki kyselyyn