Miten siirryn YTK:hon toisesta työttömyyskassasta?

Se käy helposti. Liity meille. Liittyessäsi valtuuta meidät hoitamaan ero edellisestä kassasta. Se on siinä!

Jos liityt YTK:hon toisesta työttömyyskassasta, toimi näin:

  1. Täytä ja lähetä sähköinen jäsenhakemus.
  2. Seuraa sähköpostiasi.

    Kun olet saanut ilmoituksen jäsenyyden hyväksymisestä:
  3. Lähetä eroilmoitus edelliseen työttömyyskassaan. YTK:n jäsenhakemusta täyttäessäsi voit halutessasi myös valtuuttaa meidät hoitamaan sen puolestasi. Tällöin sinun ei tarvitse itse huolehtia eroilmoituksesta. Kun liityt meille kuukauden kuluessa erosta, voit säilyttää edellisessä kassassa keräämäsi työssäoloehdon.
  4. Ilmoita palkanlaskijallesi, että aiemman työttömyyskassasi jäsenmaksujen perinnän voi lopettaa.

Kassasiirto ja ensimmäinen jäsenmaksu

YTK:n jäsenhakemusta täyttäessäsi voit halutessasi valtuuttaa meidät hoitamaan erosi edellisestä kassasta. Tällöin sinun ei tarvitse itse huolehtia eroilmoituksesta.

Kun annat meille valtuutuksen päättää edellisen kassan jäsenyys, lähetämme edelliseen kassaan tiedon valtuutuksesta ja pyydämme päättämään jäsenyyden siellä meille liittymistä edeltävään päivään.

Tämä tehdään heti liittymislomakkeen saavuttua, jos lomakkeessa ei ilmene estettä liittymiselle.

Tässä kohtaa jäsenmaksu on kuitenkin vielä avoin. Jos et hoida jäsenmaksua, joudumme myöhemmin hylkäämään jäsenhakemuksesi maksamattoman jäsenmaksun vuoksi. Koska ero aiemmasta kassasta on jo kirjattu, et ole tässä tilanteessa enää minkään työttömyyskassan jäsen. Tästä voi olla seurauksena, että menetät aiemmin keräämäsi työssäoloehdon.

HUOM!

Voimme hoitaa puolestasi ainoastaan työttömyyskassasta eroamisen. Jos haluat luopua myös mahdollisesta ammattiliiton jäsenyydestä, sinun on ilmoitettava siitä itse ammattiliittoosi.

Monen liiton verkkopalvelusta löytyy sähköinen erolomake, jota voi tähän tarkoitukseen käyttää. Muista samassa yhteydessä ilmoittaa palkanlaskijallesi, että ammattiliiton jäsenmaksuperinnän voi lopettaa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!