Miten siirryn YTK Työttömyyskassaan toisesta työttömyyskassasta?

Se käy helposti. Liity meille. Liittyessäsi valtuuta meidät hoitamaan ero edellisestä kassasta. Se on siinä!

Jos liityt meille toisesta työttömyyskassasta, toimi näin:

  1. Täytä ja lähetä sähköinen jäsenhakemus ja seuraa sähköpostiasi.
  2. Kun saat meiltä ilmoituksen jäsenyyden hyväksymisestä, lähetä eroilmoitus edelliseen työttömyyskassaan.
  3. Jäsenhakemuksella voit halutessasi myös valtuuttaa meidät hoitamaan eroamisen edellisestä kassasta puolestasi. Tällöin sinun ei tarvitse itse huolehtia eroilmoituksesta.
  4. Jos olet jo eronnut edellisestä työttömyyskassasta, muista liittyä meille kuukauden kuluessa erosta, niin voit säilyttää edellisessä kassassa keräämäsi työssäoloehdon ja siirtää sen mukanasi meille.
  5. Ilmoita palkanlaskijallesi, että aiemman työttömyyskassasi jäsenmaksujen perinnän voi lopettaa.

Kassasiirto ja ensimmäinen jäsenmaksu

Jäsenhakemusta täyttäessäsi voit halutessasi valtuuttaa meidät hoitamaan erosi edellisestä kassasta. Tällöin sinun ei tarvitse itse huolehtia eroilmoituksesta.

Kun annat meille valtuutuksen päättää edellisen kassan jäsenyys, lähetämme edelliseen kassaan tiedon valtuutuksesta ja pyydämme päättämään jäsenyyden siellä meille liittymistä edeltävään päivään.

Tämä tehdään heti liittymislomakkeen saavuttua, jos lomakkeessa ei ilmene estettä liittymiselle.

Tässä kohtaa jäsenmaksu on kuitenkin vielä avoin. Jos et hoida jäsenmaksua, joudumme myöhemmin hylkäämään jäsenhakemuksesi maksamattoman jäsenmaksun vuoksi. Koska ero aiemmasta kassasta on jo kirjattu, et ole tässä tilanteessa enää minkään työttömyyskassan jäsen. Tästä voi olla seurauksena, että menetät aiemmin mahdollisesti keräämäsi työssäoloehdon.

HUOM!

Voimme hoitaa puolestasi ainoastaan työttömyyskassasta eroamisen. Jos haluat luopua myös mahdollisesta ammattiliiton jäsenyydestä, sinun on ilmoitettava siitä itse ammattiliittoosi.

Monen liiton verkkopalvelusta löytyy sähköinen erolomake, jota voi tähän tarkoitukseen käyttää. Muista samassa yhteydessä ilmoittaa palkanlaskijallesi, että ammattiliiton jäsenmaksuperinnän voi lopettaa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!