Voiko jäsenyydelle olla esteitä?

Et voi liittyä YTK:n jäseneksi, jos

  • olet yrittäjä.
    YTK:hon voivat liittyä vain palkansaajat. Yrittäjä ei voi liittyä. Jos siis teet työtä esimerkiksi toimeksiantosopimuksella tai ammatinharjoittajana et voi liittyä YTK:hon. Jos työskentelet samanaikaisesti yrittäjänä ja palkansaajana, voit halutessasi liittyä YTK:hon. Sinut voidaan katsoa yrittäjäksi myös silloin, jos työskentelet yrityksessä ja olet yrityksen osaomistaja. Tällöin yrittäjäaseman arviointi perustuu määräysvaltaasi yrityksessä. Lue lisää.

  • työskentelet laskutusyrityksen kautta.
    Jos työskentelet laskutusyrityksen kautta, olet työttömyysturvassa yrittäjä. ​​​​​​​Jos työskentelet laskutusyrityksen kautta ja haluaisit liittyä YTK:hon, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme varmistaa oikeutesi liittyä. Laskutusyrityksen kautta työskenteleminen ei tarkoita vuokratyövoimaa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.