Tärkein velvollisuutesi YTK:n jäsenenä on jäsenmaksun maksaminen. Jos jätät jäsenmaksun maksamatta, erotamme sinut YTK:n jäsenyydestä takautuvasti siitä alkaen, josta jäsenmaksu on maksamatta.

Lähetämme maksamattomasta jäsenmaksusta maksumuistutuksen. Muistutus on samalla työttömyyskassalain tarkoittama kuuleminen, jossa kertaamme jäsenmaksun laiminlyönnin seuraamukset.

Työttömyyskassalain 4 §:n mukaan voimme jäsentä kuultuamme erottaa jäsenen, joka:

  • on jäseneksi liittyessään antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja,

  • on vilpillisesti ilmoittanut väärin tai salannut jonkin päivärahan saantiin tai sen suuruuteen vaikuttavan seikan,

  • kieltäytyy noudattamasta kassan sääntöjä tai kassan hallituksen antamia ohjeita.

YTK on palkansaajien työttömyyskassa. Jos siirryt yrittäjäksi, ilmoita yritystoiminnan alkamisesta meille. Voit säilyttää jäsenyytesi meillä korkeintaan puolentoista vuoden ajan yritystoiminnan aloittamisesta lukien. Suosittelemme kuitenkin, että siirryt yrittäjäkassaan heti, kun aloitat yritystoiminnan. Näin vakuutat yritystoimintasi työttömyyden varalle heti sen alkamisesta lukien. Jos jäät YTK:lle, päätämme jäsenyytesi, kun olet toiminut yrittäjänä yli 18 kuukautta.

YTK:n hallitus on valtuuttanut toimitusjohtajan tekemään päätökset jäsenen erottamisesta. Ennen erottamista kuulemme jäsentä. Jäsenyyshakemuksen hylkäämiseen tai jäsenyydestä erottamiseen voit hakea muutosta sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.