YTK:n jäsenmaksut ja laskutus

Kun liityt meille, saat ensimmäisen jäsenmaksulaskun, kun olemme hyväksyneet jäsenhakemuksesi. Tämän jälkeen lähetämme jäsenmaksulaskun vuosittain tammikuun aikana.

Jos olet täysjäsen, saat samoihin aikoihin kaksi erillistä jäsenmaksulaskua: YTK Työttömyyskassan 99 € lasku ja täysjäsenen 24 € lasku YTK Työelämä ry:ltä.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksumme on sidottu jäsenyysaikaan. Liittymis- tai eroamisvuonna maksat vuosijäsenmaksusta siis vain sen osan, jonka olet ollut jäsenenä. YTK Työttömyyskassan jäsenmaksu on 99 €. Kassajäsenenä kuulut YTK Työttömyyskassaan ja saat ansioturvan.

Niin sanottuna täysjäsenenä saat ansioturvan lisäksi myös YTK Työelämä ry:n (ent.YTK-Yhdistys) tuottamat työelämäpalvelut. YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on kiinteä kalenterivuosimaksu, joka tulee suorittaa kokonaisuudessaan riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta yhdistyksen jäseneksi liittyy tai milloin jäsenyyden lopettaa. YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on 24 €.

Opiskelijajäsenyys

YTK Työttömyyskassalla ei ole erillistä opiskelijajäsenyyttä tai jäsenmaksuvapautusta opiskelujen ajalle.

YTK Työelämä ry sen sijaan tarjoaa maksuttoman opiskelijajäsenyyden, joka on tarkoitettu työelämään astuville nuorille. Tämä jäsenyys kattaa kaikki yhdistyksen työelämäpalvelut ja jäsenedut, mutta se ei sisällä kassajäsenyyttä.

Jos aloitat kesätyön tai työskentelet opintojen ohella, liity YTK Työttömyyskassan jäseneksi ja valitse myös täysjäsenyys, yhteensä 123 €. Tällöin vakuutat itsesi myös työttömyyden varalle työttömyyskassassa. Työttömyyskassaan voit kuitenkin liittyä vasta, kun olet työsuhteessa. Lue lisää YTK:n opiskelijajäsenyydestä!

Laskutus

Kun liityt, lähetämme jäsenmaksulaskun noin viikon kuluessa liittymisestä. Maksa jäsenmaksu laskun mukaan, niin jäsenyytesi alkaa jäsenhakemuksen saapumispäivästä.

Jos olet jo jäsen, toimitamme jäsenmaksulaskun sinulle vuoden alussa. Kun maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä, jäsenyys pysyy voimassa katkoitta.

E-LASKU: YTK

Saat jäsenmaksun suoraan verkkopankkiisi tekemällä meille e-laskuvaltuutuksen. Valitse lähettäjäksi YTK Työttömyyskassa. Valtuutukseen tarvitset jäsennumerosi sekä edellisen laskusi viitenumeron.

​​​​​​​Jäsenyytesi pysyy voimassa vain jäsenmaksun maksamalla. Käytä maksaessasi aina viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein. 

Tärkeitä huomioita työttömyyskassan jäsenmaksusta

  • Jäsenyytesi säilyy voimassa vain, kun maksat jäsenmaksun.

  • Käytä maksaessasi aina viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein.

  • Jäsenmaksu pitää maksaa myös työttömänä ollessa, opiskellessa, äitiyslomalla, hoitovapaalla ja varusmiespalveluksen aikana. Näin turvaat jäsenyys- ja työssäoloaikojen säilymisen.

  • Jos jäsenyytesi päättyy uuden jäsenmaksukauden aikana esimerkiksi eläköitymisen vuoksi, maksa jäsenmaksu siitä huolimatta kokonaisuudessaan. Kun olet lähettänyt YTK Työttömyyskassalle eroilmoituksen, palautamme jäsenmaksusta ylijäävän osan. Alle 10 euron summaa emme palauta. Palautettavalle jäsenmaksulle emme maksa korkoa.

  • Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen sen maksuvuonna. Ilmoitamme maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle.

  • Jos saat päivärahaa, etkä ole maksanut jäsenmaksua, perimme eräpäivän jälkeen jäsenmaksun päivärahasta.

  • Maksamaton jäsenmaksu johtaa työttömyyskassasta erottamiseen siitä lukien, josta jäsenmaksu on maksamatta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!