YTK:n jäsenmaksut ja laskutus

Kun liityt meille, saat ensimmäisen jäsenmaksulaskun, kun olemme hyväksyneet jäsenhakemuksesi. Tämän jälkeen lähetämme jäsenmaksulaskun vuosittain tammikuun aikana.

Jos olet jäsenenä sekä Yleinen työttömyyskassa YTK:ssa että YTK-Yhdistyksessä, saat molemmista erilliset jäsenmaksulaskut samoihin aikoihin.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksumme on sidottu jäsenyysaikaan. Liittymis- tai eroamisvuonna maksat vuosijäsenmaksusta siis vain sen osan, jonka olet ollut jäsenenä. Vuonna 2022 jäsenmaksu Yleinen työttömyyskassa YTK:ssa on 115 €.

YTK-Yhdistys ry:n jäsenmaksu on kiinteä kalenterivuosimaksu, joka tulee suorittaa kokonaisuudessaan riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta yhdistykseen liittyy tai milloin siitä eroaa. Vuonna 2022 yhdistyksen jäsenmaksu on 22 €.

Opiskelijajäsenyys

Yleinen työttömyyskassa YTK:lla ei ole erillistä opiskelijajäsenyyttä tai jäsenmaksuvapautusta opiskelujen ajalle.

YTK-Yhdistys sen sijaan tarjoaa maksuttoman opiskelijajäsenyyden, joka on tarkoitettu työelämään astuville nuorille. Tämä jäsenyys kattaa kaikki YTK-Yhdistyksen palvelut, mutta se ei sisällä kassajäsenyyttä.

Laskutus

Kun liityt, lähetämme jäsenmaksulaskun noin viikon kuluessa liittymisestä. Maksa jäsenmaksu laskun mukaan, niin jäsenyytesi alkaa jäsenhakemuksen saapumispäivästä.

Jos olet jo jäsen, toimitamme jäsenmaksulaskun sinulle vuoden alussa. Kun maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä, jäsenyys pysyy voimassa katkoitta.

E-LASKU: YTK

Saat jäsenmaksun suoraan verkkopankkiisi tekemällä meille e-laskuvaltuutuksen. Valitse lähettäjäksi Yleinen työttömyyskassa YTK. Valtuutukseen tarvitset jäsennumerosi sekä edellisen laskusi viitenumeron.

​​​​​​​Jäsenyytesi pysyy voimassa vain jäsenmaksun maksamalla. Käytä maksaessasi aina viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein. 

Tärkeitä huomioita työttömyyskassan jäsenmaksusta

  • Jäsenyytesi säilyy voimassa vain, kun maksat jäsenmaksun.

  • Käytä maksaessasi aina viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein.

  • Jäsenmaksu pitää maksaa myös työttömänä ollessa, opiskellessa, äitiyslomalla, hoitovapaalla ja varusmiespalveluksen aikana. Näin turvaat jäsenyys- ja työssäoloaikojen säilymisen.

  • Jos jäsenyytesi päättyy uuden jäsenmaksukauden aikana esimerkiksi eläköitymisen vuoksi, maksa jäsenmaksu siitä huolimatta kokonaisuudessaan. Kun olet lähettänyt YTK:lle eroilmoituksen, palautamme jäsenmaksusta ylijäävän osan. Alle 10 euron summaa emme palauta. Palautettavalle jäsenmaksulle emme maksa korkoa.

  • Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen sen maksuvuonna. Ilmoitamme maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle.

  • Jos saat päivärahaa, etkä ole maksanut jäsenmaksua, perimme eräpäivän jälkeen jäsenmaksun päivärahasta.

  • Maksamaton jäsenmaksu johtaa työttömyyskassasta erottamiseen siitä lukien, josta jäsenmaksu on maksamatta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!