YTK:n jäsenmaksut ja laskutus

YTK:n vuoden 2022 jäsenmaksulaskut lähetetään tammikuun alussa. Jos olet jäsenenä sekä Yleinen työttömyyskassa YTK:ssa että YTK-Yhdistyksessä, saat molemmat jäsenmaksulaskut samaan aikaan.

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmaksu on sidottu jäsenyysaikaan. Liittymis- tai eroamisvuonna maksat vuosijäsenmaksusta siis vain sen osan, jonka olet ollut jäsenenä. Vuonna 2022 jäsenmaksu YTK:ssa eli kassajäsenyys on 115 €.

E-LASKU: YTK

Saat jäsenmaksun suoraan verkkopankkiisi tekemällä meille e-laskuvaltuutuksen. Valitse lähettäjäksi Yleinen työttömyyskassa YTK. Valtuutukseen tarvitset jäsennumerosi työttömyyskassassa sekä edellisen laskusi viitenumero.

YTK-Yhdistys ry:n jäsenmaksu on kiinteä kalenterivuosimaksu, joka tulee suorittaa kokonaisuudessaan riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta yhdistykseen liittyy tai milloin siitä eroaa. Vuonna 2022 yhdistyksen jäsenmaksu on 22 €.

Laskutus

Kun liityt, lähetämme jäsenmaksulaskun noin viikon kuluessa liittymisestä. Maksa jäsenmaksu laskun mukaan, niin jäsenyytesi alkaa jäsenhakemuksen saapumispäivästä.

Jos olet jo jäsen, toimitamme jäsenmaksulaskun sinulle vuoden alussa. Kun maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä, jäsenyys pysyy voimassa katkoitta.

Tärkeitä huomioita työttömyyskassan jäsenmaksusta

  • Jäsenyytesi säilyy voimassa vain, kun maksat jäsenmaksun.

  • Jäsenmaksu pitää maksaa myös työttömänä ollessa, opiskellessa, äitiyslomalla, hoitovapaalla ja varusmiespalveluksen aikana. Näin turvaat jäsenyys- ja työssäoloaikojen säilymisen.

  • Jos jäsenyytesi päättyy uuden jäsenmaksukauden aikana esimerkiksi eläkkeelle jäämisen johdosta, maksa jäsenmaksu siitä huolimatta kokonaisuudessaan. Kun olet lähettänyt YTK:lle eroilmoituksen, palautamme jäsenmaksusta ylijäävän osan. Alle 10 euron summaa emme palauta. Palautettavalle jäsenmaksulle emme maksa korkoa.

  • Jos saat päivärahaa, etkä ole maksanut jäsenmaksua, perimme eräpäivän jälkeen jäsenmaksun päivärahasta.

  • Käytä maksaessasi aina viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein.

  • Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen sen maksuvuonna. Ilmoitamme maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle.

  • Maksamaton jäsenmaksu johtaa työttömyyskassasta erottamiseen siitä lukien, josta jäsenmaksu on maksamatta.

Opiskelijajäsenyys

Yleinen työttömyyskassa YTK:lla ei ole erillistä opiskelijajäsenyyttä tai jäsenmaksuvapautusta opiskelujen ajalle. YTK-Yhdistys sen sijaan tarjoaa ilmaisen opiskelijajäsenyyden, joka on tarkoitettu työelämään astuville nuorille. Tämä jäsenyys kattaa kaikki YTK-Yhdistyksen palvelut, mutta se ei sisällä kassajäsenyyttä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!