Kuka voi saada liikkuvuusavustusta?

Liikkuvuusavustusta voi saada, jos olet oikeutettu ansiopäivärahaan ja vastaanotat vähintään 2 kuukautta kestävän kokoaikatyön, jossa työmatkan kesto on keskimäärin yhteensä yli 3 tuntia päivässä tai muutat vastaavalta etäisyydeltä työn tai siihen liittyvän koulutuksen vuoksi.

Voimme maksaa sinulle liikkuvuusavustusta myös silloin, jos olet oikeutettu ansiopäivärahaan ja vastaanotat vähintään 2 kuukautta kestävän osa-aikatyön, jossa työmatkan kesto on keskimäärin yhteensä yli 2 tuntia päivässä.

Liikkuvuusavustus on tarkoitettu työn aloittamiseen työttömyyden jälkeen – siksi sitä ei voida myöntää suoraan työstä toiseen vaihtavalle.

Väliaikainen lakimuutos

Työmatkan kestoon liittyvää edellytystä on väljennetty väliaikaisella lakimuutoksella myös kokoaikaisen työn osalta kahteen tuntiin. Väliaikainen muutos on voimassa 12.6.2020-30.9.2021. 

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.