Miten työmatkan kesto määritellään avustusta varten?

Työmatkan kestolla tarkoitetaan sitä matka-aikaa, joka kuluu kotoasi työpaikalle normaaleissa olosuhteissa ilman ylimääräisiä lenkkejä.

Laske matka-aikasi nopeimman käytettävissä olevan kulkuneuvon mukaan. Auton hankkimista ei edellytetä, mutta jos sinulla on auto käytettävissäsi, määritellään matka-aika sen mukaan. Jos käytät julkisia, voit ottaa matka-ajassa huomioon myös kulkuvälineiden vaihtamiset odotusaikoineen.

Koska liikkuvuusavustuksen tarkoitus on kannustaa työn vastaanottamiseen, ei avustus katkea, vaikka matka-aika työsuhteen kestäessä lyhenisikin. Liikkuvuusavustus toimii siis myös muuttoavustuksena. Voimme maksaa avustusta, vaikka työn vastaanottamisen jälkeen muuttaisit lähemmäs työpaikkaa.

Voimme maksaa liikkuvuusavustusta korotettuna, jos työpaikka sijaitsee tai siihen liittyvä koulutus järjestetään yli 200 kilometrin päässä asuinpaikastasi. Laske matkan pituus toteutuneista kilometreistä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.