Jouduin lomautetuksi, miten toimin?

Myös lomautettuna voit hakea meiltä ansiopäivärahaa. Se on helppoa. Muista ilmoittautua TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi, vaikka olet lomautettu. Kun lomautusta on kestänyt kaksi viikkoa, lähetä meille ensimmäinen ansiopäivärahahakemus. Helpoiten teet sen sähköisessä OmaYTK -palvelussamme.

Ilmoittaudu heti TE-toimistoon

Ensimmäiseksi sinun on ilmoittauduttava TE-toimistoon työnhakijaksi. Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä, sillä päivärahaa voidaan maksaa vasta työnhakijaksi ilmoittautumisesta alkaen.

Ilmoittautuminen onnistuu helpoiten TE-toimiston nettisivujen kautta.

Tee päivärahahakemus

Kun lomautus on kestänyt kaksi viikkoa, voit lähettää meille ensimmäisen ansiopäivärahahakemuksen kuluneelta ajalta. Jos lomautus on alkanut alkaa keskellä viikkoa, täytä ensimmäinen hakemus kahden viikon päähän sunnuntaihin. Näin sinun on jatkossa helpompi hakea päivärahaa. Jos lomautus on tätä lyhyempi, voit lähettää meille hakemuksen heti, kun lomautus päättyy.

Kätevin tapa toimittaa hakemus on tehdä se sähköisessä palvelussamme OmaYTK:ssa. Palvelu ohjaa myös tarvittavien liitteiden toimittamisessa.

Ensimmäisen hakemuksen jälkeen hae päivärahaa 4 viikon, 1 kuukauden tai kalenterikuukauden jaksoissa. OmaYTK ehdottaa hakujaksoa. Älä muuta hakujaksoa ellemme me erikseen pyydä niin tekemään. Kun muutat hakujaksoa, tulee hakemus aina käsin käsiteltäväksi ja tämä voi tilanteesta riippuen hieman viivästyttää maksamista.

Päivärahaa haetaan aina takautuvasti, joten et voi täyttää hakemusta etukäteen.

Muista hakea 3 kuukauden kuluessa

Muista, että voimme maksaa päivärahaa takautuvasti vain kolmen kuukauden ajalta. Toimita siis ensimmäinen hakemus meille viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, mistä alkaen haluat päivärahaa hakea. Sama kolmen kuukauden määräaika koskee myös kaikkia jatkohakemuksia.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.