Puhelinpalvelumme (avoinna ma-to klo 10-14) on ruuhkautunut. Asiakaspalvelupisteemme Loimaalla on suljettu toistaiseksi. Ota yhteyttä OmaYTK:n kautta.

Jouduin lomautetuksi, miten toimin?

Myös lomautettuna voit hakea meiltä ansiopäivärahaa.

Ensimmäiseksi sinun on ilmoittauduttava TE-toimistoon työnhakijaksi. Tämä kannattaa tehdä viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä, sillä päivärahaa voidaan maksaa vasta työnhakijaksi ilmoittautumisesta alkaen.

Ilmoittautuminen onnistuu helpoiten TE-toimiston nettisivujen kautta.

Kun lomautus on kestänyt kaksi viikkoa, voit lähettää meille ensimmäisen ansiopäivärahahakemuksen kuluneelta ajalta. Jos lomautus on tätä lyhyempi, voit lähettää meille hakemuksen heti, kun lomautus päättyy. Kätevin tapa toimittaa hakemus on tehdä se sähköisessä palvelussamme OmaYTK:ssa. Palvelu ohjaa myös tarvittavien liitteiden toimittamisessa. Päivärahaa haetaana aina takautuvasti, joten et voi täyttää hakemusta etukäteen.

Huom! Väliaikainen laki poikkeusoloihin

TE-toimisto ei tutki 16.3.2020 tai sen jälkeen lomautettujen työvoimapoliittisia edellytyksiä. Muutos ei koske aiemmin lomautettuja eikä kokonaan työttömiä. Myös lomautettujen on yhä ilmoittauduttava TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Lomautettujen on myös otettava vastaan oman työnantajan tarjoama työ. Muutokset ovat voimassa 31.7.2020 asti.

VINKKI

Ensimmäisen hakemuksen jälkeen päivärahaa haetaan vähintään 4 viikon, 1 kuukauden tai kalenterikuukauden jaksoissa. Jos lomautus alkaa keskellä viikkoa, täytä ensimmäinen hakemus kahden viikon päähän sunnuntaihin. Näin sinun on jatkossa helpompi hakea päivärahaa. Huom! Päivärahaa haetaan aina takautuvasti, joten et voi täyttää hakemusta etukäteen.

Muista, että voimme maksaa päivärahaa takautuvasti vain kolmen kuukauden ajalta. Toimita siis hakemus meille viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, mistä alkaen haluat päivärahaa hakea. Sama kolmen kuukauden määräaika koskee myös kaikkia jatkohakemuksia.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.