Kun lomautus päättyy

Kun lomautus päättyy, ilmoita siitä meille hakemuksessa. Muista ilmoittaa lomautuksen päättymisestä myös TE-toimistolle.

Kun lomautus päättyy

Hae normaalisti päivärahaa lomautuksen päättymiseen asti. Ilmoita hakemuksessa, että lomautus päättyy. 

Muista ilmoittaa erikseen, jos lomautus päättyy työsuhteen päättymiseen

Jos työsuhteesi päättyy lomautuksen aikana, muista ilmoittaa siitä meille. Jatka päivärahan hakemista työttömänä. Työsuhteen päättyessä sinulla voi olla oikeus irtisanomisajan palkkaan tai sitä vastaavaan korvaukseen. Emme voi maksaa sinulle ansiopäivärahaa ajalta, jolla sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan. Siksi on tärkeää, että ilmoitat meille työsuhteen päättymisestä.

Jos työsuhteesi päättyy lomautuksen aikana, ilmoita siitä meille hakemuksessa. Jatka päivärahan hakemista työttömänä eli merkitse hakemuksen päiväkohtaiseen erittelyyn “Työtön”.

Työsuhteen päättyessä sinulla voi olla oikeus irtisanomisajan palkkaan tai sitä vastaavaan korvaukseen. Emme voi maksaa sinulle ansiopäivärahaa ajalta, jolla sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan.

Ilmoita työsuhteen päättymisestä aina myös TE-toimistoon. He tutkivat työsuhteen päättymisen ja antavat siitä meille lausunnon. Vastaa heti, jos TE-toimisto pyytää sinulta erillistä selvitystä. Jos olet itse irtisanoutunut tai muuten aiheuttanut itse työsuhteen päättymisen, voi TE-toimisto määrätä sinulle korvauksettoman määräajan eli karenssin.
​​  

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!