Puhelinpalvelumme (avoinna ma-to klo 10-14) on ruuhkautunut. Asiakaspalvelupisteemme Loimaalla on suljettu toistaiseksi. Ota yhteyttä OmaYTK:n kautta.

Päivärahahakemuksen mukaan tarvittavat liitteet

Päivärahahakemuksen käsittelemiseksi tarvitsemme muutamia liitteitä. Kun teet hakemuksen OmaYTK:ssa, palvelu neuvoo sinua siinä, mitä liitteitä tarvitsemme.
​​​​​​​
Muista, että voimme maksaa päivärahaa takautuvasti vain kolmen kuukauden ajalta. Pidä siis huoli, että lähetät hakemuksen meille hyvissä ajoin ennen kolmen kuukauden määräaikaa. Liitteet voit toimittaa myöhemminkin. Me osaamme myös pyytää tarvittavia liitteitä, jos jotain tärkeää puuttuu.

Palkkatodistus

Palkkatodistus on yksi tärkeimmistä liitteistä. Sen avulla laskemme päivärahasi suuruuden. Todistuksessa tulee olla kaikki tulot vähintään 26 kalenteriviikon ajalta ennen lomautuksen alkamista tai työsuhteen päättymistä.

Palkkatodistuksen saat työnantajaltasi. Voit erikseen kertoa palkkatodistuksen tulevan työttömyyskassaa varten. Palkkatodistuslomakkeen saat täältä.

Verokortti

Ansiopäivärahaa maksettaessa siitä vähennetään verot. Siksi tarvitsemme tiedon veroprosentistasi.

Vuoden alussa verottaja toimittaa meille automaattisesti kaikkien jäsentemme verotiedot. Nämä tiedot ovat kuitenkin palkkaa varten. Verottajan ohjeiden mukaisesti veroprosentti on vähintään 25, jos etuutta verotetaan palkan veroprosentilla.

Kun haet ansiopäivärahaa, voit pyytää verottajalta muutosverokortin etuutta varten. Voit hankkia muutosverokortin etuutta varten Verokortti verkossa -palvelusta ja toimittaa sen meille sähköisesti OmaYTK:n kautta. Silloin voimme tehdä ennakonpidätyksen suoraan muutosverokortin prosenteilla ilman korotusta 25 prosenttiin. Jos pyydät verotoimistoa lähettämään verokortin suoraan meille, huomioi, että verokortin saapumiseen voi mennä useampi päivä. Nopeiten lähetät verokortin sähköisesti OmaYTK:n kautta.

Lue lisää ansiopäivärahan verotuksesta

Lomautusilmoitus

Toimita meille myös lomautusilmoitus. Tarvitsemme lomautusilmoitusta myöhemmin, jos työsuhde lomautuksen aikana päättyy.

Lomautusilmoituksen toimittaminen ei siis ole välttämätöntä lomautuksen alkaessa. Se kuitenkin kannattaa toimittaa saman tien meille säilöön myöhempää käyttöä varten.

Selvitykset muista tuloista ja etuuksista

Työttömyyspäivärahan hakijana sinun on ilmoitettava meille sellainen olosuhteissasi tapahtunut muutos, joka saattaa vaikuttaa oikeuteesi saada työttömyyspäivärahaa tai pienentää maksettavan päivärahan määrää. Jos olet epävarma, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tässä on esimerkkejä:

  • Jos sinulla on lomautuksen aikana tuloja tai olet esimerkiksi osa-aikatyössä, liitä hakemukseen todistus saamastasi palkasta.

  • Jos saat sosiaalietuutta, liitä hakemukseen kopio viimeisimmästä etuutta koskevasta päätöksestä. Ilmoita hakemuksessasi aina myös eläkkeen hakemisesta tai eläkehakemusta koskevasta valituksesta.

  • Jos toimit sivutoimisesti yrittäjänä tai maatalousyrittäjänä, liitä hakemukseen tiedot viimeksi valmistuneesta verotuksesta.

  • Jos olet aloittanut sivutoimisen yritystoiminnan, liitä hakemukseen ennakkoverolippu.

  • Jos sinulle tai perheellesi maksetaan alle 3-vuotiaan lapsen kotihoidontukea, liitä siitä annetun päätöksen lisäksi mukaan tieto siitä, kuka hoitaa lasta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.