Mitä jos lomautus loppuu työsuhteen päättymiseen?

Jos lomautus vaihtuu työsuhteen irtisanomiseen, ilmoita siitä päivärahahakemuksessa. Muuten voit jatkaa päivärahan hakemista kuten ennenkin.

Jos lomautus päättyy irtisanomiseen

Ilmoita päivärahahakemuksessa, jos työsuhde päättyy. Jos sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan, emme voi samalta ajalta maksaa ansiopäivärahaa. Huomaa, että ratkaisevaa on oikeus irtisanomisajan palkkaan, ei se, onko sinulle maksettu irtisanomisajan palkkaa vai ei.

Lue lisää irtisanomisajan palkasta
Hyvä tietää, jos lomautus päättyy työsuhteen irtisanomiseen

Jos lomautus päättyy irtisanoutumiseen

Ilmoita päivärahahakemuksessa, jos työsuhde päättyy. Ilmoita asiasta myös TE-toimistoon. TE-toimisto tutkii, onko sinulla ollut pätevä syy irtisanoutua. Jos ei ole ollut, voi seurauksena olla korvaukseton määräaika.

Lue lisää karensseista

Työsopimuslain mukaan voit tietyin ehdoin irtisanoa työsopimuksen lomautuksen aikana ilman irtisanomisaikaa. Silloin irtisanomisaika ei vaikuta päivärahan maksamiseen mitenkään.

Työsopimuslain mukaan voit päättää pitkittyneen lomautuksen menettämättä oikeutta irtisanomisajan palkkaan. Näissä tapauksissa säilytät oikeuden irtisanomisajan palkkaan ja samalta ajalta emme voi maksaa ansiopäivärahaa.

Lue lisää irtisanomisajoista

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.