Mitä teen kun lomautus päättyy?

Kun lomautus päättyy, ilmoita siitä viimeisessä hakemuksessa.

Voit halutessasi ilmoittaa lomautuksen päättymisestä myös TE-toimistolle, jos siellä ei ole ollut tietoa lomautuksen kestosta.

Lomautus päättyy ja palaat töihin

Hae päivärahaa viimeiseen lomautuspäivään saakka ja ilmoita, että palaat töihin tai olet muuten työllistynyt.

Lomautus päättyy irtisanomiseen

Ilmoita päivärahahakemuksessa, jos työsuhde päättyy. Jos sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan, emme voi samalta ajalta maksaa ansiopäivärahaa. Lue lisää irtisanomisajan palkasta.

Lomautus päättyy irtisanoutumiseen

Ilmoita päivärahahakemuksessa, jos työsuhde päättyy. Ilmoita asiasta myös TE-toimistoon. TE-toimisto tutkii, onko sinulla ollut pätevä syy irtisanoutua. Jos ei ole ollut, voi seurauksena olla korvaukseton määräaika. Lue lisää karensseista.

Työsopimuslain mukaan voit tietyin ehdoin irtisanoa työsopimuksen lomautuksen aikana ilman irtisanomisaikaa. Silloin irtisanomisaika ei vaikuta päivärahan maksamiseen mitenkään.

Työsopimuslain mukaan voit päättää pitkittyneen lomautuksen menettämättä oikeutta irtisanomisajan palkkaan. Näissä tapauksissa säilytät oikeuden irtisanomisajan palkkaan ja samalta ajalta emme voi maksaa ansiopäivärahaa. Lue lisää irtisanomisajoista

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.