Puhelinpalvelumme on avoinna ma-to klo 10-14. Asiakaspalvelupisteemme Loimaalla on suljettu toistaiseksi.

Miten nopeasti hakemukseni käsitellään?

Teemme töitä sen eteen, että saisit päivärahat tilillesi heti, kun lähetät meille hakemuksen. Ihan siellä saakka ei vielä olla ja aina voi tulla muitakin mutkia matkaan.

Meidän mielestämme sinun pitää joka tapauksessa saada rahat mahdollisimman nopeasti. Yhden hakemuksen käsittely käy nopeasti, mutta pidemme huolta jo melkein puolen miljoonan palkansaajan työttömyysturvasta, joten hakemuksia voi joskus olla kerralla paljonkin käsiteltävänä.

Aika hakemuksesta rahoihin riippuu paljon myös siitä, millaisesta hakemuksesta on kyse. Vuonna 2019 keskimääräinen käsittelyaikamme oli 5,6 päivää. Käsittelyajan mediaani oli 2 päivää.

Ensimmäinen päivärahahakemus

Ensimmäisen päivärahahakemuksen käsittelyaika on aina vähän pidempi. Tämä johtuu siitä, että siinä tarkistamme kaikki maksamisen edellytykset ja esteet sekä laskemme päivärahasi määrän.

Tyypillisesti saamme ensimmäisen hakemuksen käsittelyyn noin 1-2 viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Jos hakemuksesta ilmenee kaikki tarvittavat tiedot, saamme päivärahat tilillesi 1-2 pankkipäivän kuluttua siitä, kun se on otettu käsittelyyn.

Jatkohakemus

Jos olet kokonaan työtön tai lomautettu, eikä jatkohakemuksessa ole mitään muutoksia edelliseen hakemukseen, on päiväraha tililläsi 1-2 pankkipäivän kuluttua hakemuksen saapumisesta.

Jatkohakemus, joka sisältää liitteitä tai muutoksia

Jos hakemus sisältää liitteitä tai tilanteeseesi on tullut muutoksia edellisen hakemuksen jälkeen, hakemus ei pääse maksuun automaatin kautta. Tällöin se menee jonoon, jonka pituus on noin 1-2 viikkoa. Jos hakemuksesta ilmenee kaikki tarvittavat tiedot, saamme päivärahat tilillesi 1-2 pankkipäivän kuluttua siitä, kun se on otettu käsittelyyn.

Hakemus, kun olet tehnyt osa-aikatyötä

Jos olet saanut tuloa osa-aikatyöstä, alle kaksi viikkoa kestävästä kokoaikatyöstä tai sivutoimisesta yritystoiminnasta, voit hakea soviteltua päivärahaa. Nämä hakemukset käsitellään käsin, mutta olemme erityisesti panostaneet näihin, koska meidän mielestämme työttömyysturva ei koskaan saisi olla este työn vastaanottamiselle.

Näiden hakemusten jonon pituus on noin viikon. Jos hakemuksesta ilmenee kaikki tarvittavat tiedot, saamme päivärahat tilillesi 1-2 pankkipäivän kuluttua siitä, kun se on otettu käsittelyyn.

Seuraa hakemusten käsittelyä

Hakemuksesi käsittelytilannetta voit seurata OmaYTK:sta.

Arvion hakemuksen käsittelyajasta saapumispäivän perusteella voit tarkistaa laskurillamme.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.