Tarvitaanko palkkatodistus?

Palkkatodistus on työnantajan antama kirjallinen todiste saamistasi palkoista ja muista palkkaa liittyvistä eristä. Tarvitsemme näitä tietoja, kun käsittelemme ansiopäivärahahakemustasi. Nykyisin työnantaja kuitenkin toimittaa nämä tiedot tulorekisteriin. Me saamme tiedot puolestaan tulorekisteristä, joten me emme tarvitse sinulta hakemuksen liitteeksi palkkatodistusta. Tulorekisteri ei kuitenkaan ole työttömyysturvan suhteen täydellinen ja siksi saatamme joissain tilanteissa pyytää sinulta lisätietoja.

Emme automaattisesti tarkasta tulorekisterin tietoja, jos et ilmoita meille työstä ja tuloista. Vaikka emme tarvitse erillistä palkkatodistusta, muista silti ilmoittaa hakemuksessa kaikki työt ja tulot. Näin saamme hakemuksen käsiteltyä oikeilla tiedoilla.

Tarvitaanko palkkatodistus?

Palkkatodistus on työnantajan antama kirjallinen todiste saamistasi palkoista ja muista palkkaa liittyvistä eristä. Tarvitsemme näitä tietoja, kun käsittelemme ansiopäivärahahakemustasi. Nykyisin työnantaja kuitenkin toimittaa nämä tiedot tulorekisteriin. Me saamme tiedot puolestaan tulorekisteristä, joten me emme tarvitse sinulta hakemuksen liitteeksi palkkatodistusta.

Tulorekisteri ei kuitenkaan ole työttömyysturvan suhteen täydellinen ja siksi saatamme joissain tilanteissa pyytää sinulta lisätietoja. Pyydämme näitä tietoja OmaYTK:ssa, kun täytät hakemustasi. Meille siis pääsääntöisesti riittää se, että ilmoitat hakemuksen yhteydessä pyytämämme lisätiedot. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lomapalkka, erilaiset palkanlisät tai tulospalkkion kertymäaika.

Tyypillisesti sinulla on kaikki tarvittavat tiedot palkkalaskelmissa. Voit myös kysyä suoraan työnantajalta tai tämän tilitoimistolta, jos jotain puuttuu.

Käytännössä siis palkkatodistusta ei juurikaan enää sellaisenaan tarvita. Eli sitä ei tarvitse meille lähettää. Keräämme tarvittavat tiedot tulorekisteristä ja loput voit itse ilmoittaa OmaYTK:ssa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.