Kuinka kauan muutoksenhaku kestää?

Kun toimitat meille muutoshakemuksen, me tarkistamme päätöksen. Jos päätöksessä on selkeä virhe, jonka voi korjata heti, voi muutos olla kokonaan käsitelty jo viikossa.

Jos emme voi muuttaa päätöstä haluamallasi tavalla, kirjoitamme asiasta lausunnon sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalle. Tässä vaiheessa muutoshakemuksia ei käsitellä saapumisjärjestyksessä vaan siinä järjestyksessä, missä päätösten valitusajat umpeutuvat. Siksi aika voi vaihdella noin 3–8 viikon välillä. Myös tässä vaiheessa voimme korjata päätöstä, jolloin asiaan saadaan ratkaisu.

Jos muutoksenhaku koskee työvoimapoliittista asiaa, pyydämme TE-toimistolta uutta lausuntoa. Tämä voi jonkin verran hidastaa asian käsittelyä.

Jos asia siirretään muutoksenhakulautakuntaan, on käsittelyaika siellä 8–10 kuukautta. Vakuutusoikeudessa käsittelyaika on noin 12 kuukautta.

Asian käsittelyyn menevä aika vaihtelee siis viikosta jopa kahteen vuoteen. Suurin osa tästä ajasta menee muutoksenhakuasteessa.

Tiesitkö?

Työttömyysturvalaissa on paljon kokonaisharkintaa ja tulkinnanvaraisuutta. Siksi on hyvä, että asiakkaamme tekevät muutoshakemuksia. Muutoksenhaun eri asteissa tehtävien ratkaisujen perusteella voimme kehittää ja muuttaa vakiintuneita käytäntöjä parempaan suuntaan asiakkaiden yhdenvertaisuutta tukien. Muutoksenhaku antaa sinulle oikeusturvaa ja samalla se on tärkeä työkalu järjestelmän kehittämisessä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.