Torstaina 15.4. klo 15.00-15.15 on lyhyt huoltokatko, jonka aikana lähetysten lähettäminen OmaYTK:ssa ei onnistu. Pahoittelut!

Milloin voin hakea muutosta?

Jos olet tyytymätön saamaasi päätökseen, on tärkeää, että haet siihen muutosta annetun määräajan kuluessa. Jos muutoksenhakusi myöhästyy, ei muutoksenhakulautakunta eikä vakuutusoikeus ota asiaasi tutkittavaksi ilman painavaa syytä.

Ennenaikainen muutoksenhaku

Voit hakea muutosta, kun olemme antaneet sinulle päätöksen. Jos haet muutosta ennen kuin olemme antaneet päätöksen, on muutoksenhakusi ennenaikainen, eikä muutoksenhakulautakunta tai vakuutusoikeus tutki sitä.

Myöhästynyt muutoksenhaku

Toimita muutoshakemuksesi meille viimeistään 30 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut tiedon päätöksestä (normaalisti sinun lasketaan saaneen tiedon päätöksestä seitsemäntenä päivänä päätökseen merkitystä postituspäivästä). Jos toimitat muutoksenhaun meille tämän jälkeen, se on myöhässä.

Muutoshakemus kannattaakin tehdä mahdollisimman pian, sillä muutoksenhakulautakunta tai vakuutusoikeus eivät ota myöhästyneitä hakemuksia käsittelyyn ilman painavaa syytä.

Päätöksen uudelleen tutkiminen

Jos muutoksenhakuaika on jo mennyt umpeen, voit silti pyytää meitä tutkimaan päätöksen uudelleen. Silloin annamme sinulle päätöksen joko tutkimatta jättämisestä tai kokonaan uuden päätöksen. Voit silloin hakea muutosta joko tutkimatta jättämiseen tai uuteen päätökseen.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.