Milloin voin hakea muutosta?

Jos olet tyytymätön saamaasi päätökseen, voit hakea siihen muutosta.

On tärkeää, että haet muutosta annetun määräajan kuluessa. Määräaika muutoksenhaun toimittamiselle on 30 päivää siitä, kun olet saanut tiedon päätöksestä. Jos muutoksenhakusi myöhästyy, ei muutoksenhakulautakunta eikä vakuutusoikeus ota asiaasi tutkittavaksi ilman painavaa syytä.

Oikea aika hakea muutosta

Voit hakea muutosta, kun olet saanut meiltä päätöksen. Sinulla on 30 päivää aikaa toimittaa muutoksenhaku meille. 30 päivän kuluminen alkaa sen jälkeen, kun olet saanut tiedon päätöksestä. Lauantait ja sunnuntait lasketaan mukaan määräaikoihin.

Tiedoksisaantipäivä on on se päivä, jona avaat päätöksen OmaYTK:ssa. Jos et avaa päätöstä OmaYTK:ssa, postitamme päätöksen sinulle. Silloin päätöksen tiedoksisaantipäivä on seitsemäs päivä postituksesta. Laskeminen aloitetaan postituspäivää seuraavasta päivästä. Postituspäivä on merkitty päätökseen.

Tiedoksisaantipäivä

  1. Avaat päätöksen OmaYTK:ssa 2.12. Tiedoksisaantipäivä on 2.12.
  2. Et avaa päätöstä OmaYTK:ssa. Postitamme päätöksen 3.12. Ensimmäinen päivä postituksen jälkeen on 4.12. Seitsemäs päivä on 10.12. Tiedoksisaantipäivä on 10.12.

Määräpäivä muutoksenhaulle

  1. Tiedoksisaantipäivä on 2.12. Seuraava päivä (3.12.) on ensimmäinen 30 päivän määräaikaan laskettava päivä. 1.1. on 30. päivä. Silloin muutoksenhaun pitää olla toimitettu meille. 2.1. toimitettu muutoksenhaku on saapunut määräajan jälkeen.

Ennenaikainen muutoksenhaku

Jos haet muutosta ennen kuin olet saanut meiltä päätöksen, on muutoksenhakusi ennenaikainen. Muutoksenhakulautakunta ja vakuutusoikeus eivät tutki ennenaikaisia muutoksenhakuja.

Myöhästynyt muutoksenhaku

Jos toimitat muutoshakemuksesi meille 30 päivän määräajan jälkeen, se on myöhässä. Muutoksenhakulautakunta eikä vakuutusoikeus ota myöhästyneitä hakemuksia käsittelyyn ilman painavaa syytä.

Päätöksen uudelleen tutkiminen

Jos muutoksenhakuaika on jo mennyt umpeen, voit silti pyytää meitä tutkimaan päätöksen uudelleen. Silloin annamme sinulle päätöksen joko tutkimatta jättämisestä tai kokonaan uuden päätöksen. Voit silloin hakea muutosta joko tutkimatta jättämiseen tai uuteen päätökseen.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!