Mitä tapahtuu, kun olen tehnyt muutoshakemuksen?

Kun muutoshakemuksesi saapuu meille, tarkistamme päätöksen. Jos voimme korjata päätöksen vaatimustesi mukaisesti, ilmoitamme siitä sinulle ja teemme tarvittavat korjaukset.

Jos emme voi korjata päätöstä haluamallasi tavalla, kirjoitamme asiasta lausunnon ja lähetämme sen liitteineen sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan tutkittavaksi. Lähetämme asiakirjat myös sinulle, jolloin sinulla on vielä mahdollisuus tutustua päätöksen perusteluihin ja niihin asiakirjoihin, joihin päätös on perustunut.

Asiakirjojen mukana lähetämme sinulle myös kuulemiskirjeen. Kun olet tutustunut lausuntoomme, voit vielä 30 päivän kuluessa antaa lautakunnalle oman näkemyksesi asiasta. Samalla voit esimerkiksi huomauttaa, jos asian käsittelyssä on mielestäsi jätetty jokin oleellinen asiakirja huomioimatta. Lähetä vastauksesi kuulemiseen suoraan muutoksenhakulautakunnalle. Lautakunnan osoite löytyy kuulemiskirjeestä.

Muutoksenhakulautakunta tutkii asian ja antaa siitä ratkaisun. Jos lautakunta hylkää muutoshakemuksesi, jää alkuperäinen päätös voimaan. Jos lautakunta hyväksyy vaatimuksesi, se kumoaa antamamme päätöksen ja määrää asian uudelleen käsiteltäväksi. Silloin käsittelemme asian uudelleen, jonka jälkeen saat uuden päätöksen.

Jos et hyväksy lautakunnan ratkaisua, voit hakea siihen muutosta vakuutusoikeudelta. Ohjeet muutoksenhakuun löytyvät lautakunnan päätöksestä. Vakuutusoikeuden ratkaisuun ei enää voi hakea muutosta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.