Mitä teen, jos olen tyytymätön päätökseeni?

Jos olet tyytymätön päätökseesi, voit hakea siihen muutosta.

Lue päätös uudelleen

Jos olet tyytymätön meiltä saamaasi päätökseen, lue päätös vielä kerran ajatuksella lävitse. Päätökseen kirjattujen yksityiskohtaisten perustelujen avulla voit arvioida päätöksen oikeellisuutta. Mukana on myös ohje siitä, miten päätökseen haetaan muutosta.

Jos päätös on mielestäsi vieläkin virheellinen, ota yhteyttä meihin. Voimme silloin tarkistaa asian ja käydä perustelut yhdessä läpi. Joskus päätös voidaan korjata jo tässä vaiheessa.

Tee muutoshakemus

Jos päätöstä ei voida korjata ja olet yhä tyytymätön, voit hakea siihen muutosta sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalta. Tee muutoshakemus aina kirjallisesti ja toimita se meille. Nopeimmin se onnistuu OmaYTK:n kautta. Sähköisessä palvelussa ei ole erillistä lomaketta muutoksenhakua varten. Viesti riittää.

Katso kaikki yhteystietomme.

Me tutkimme asian silloin uudestaan. Jos emme voi korjata päätöstä haluamallasi tavalla, toimitamme asian eteenpäin muutoksenhakulautakunnalle. 

Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunta

Lautakunta tutkii asian ja antaa päätöksen. Jos valituksesi hyväksytään, voimme korjata valituksenalaisen päätöksen lautakunnan ratkaisun mukaisesti.

Vakuutusoikeus

Jos lautakunta hylkää valituksesi, jää valituksenalainen päätös voimaan. Jos haluat, että asiaa tutkitaan vielä, voit tehdä lautakunnan päätöksestä muutoksenhaun vakuutusoikeudelle. Toimi kuten edellä, eli tee muutoshakemus ja lähetä se meille. Jos emme voi korjata päätöstä, lähetämme muutoksenhakusi edelleen vakuutusoikeudelle.

Vakuutusoikeuden ratkaisu on lopullinen. Siihen ei voi enää hakea muutosta.  

Tee siis näin

Tee muutoshakemus. Voit tehdä sen vapaamuotoisena kirjeenä. Muista noudattaa määräaikaa.

Kerro ensin, mihin päätökseen haet muutosta. Helpoiten tämä onnistuu käyttämällä päätösnumeroa, joka löytyy päätöksestä.

Kerro sen jälkeen, miten haluaisit päätöstä muuttaa. Lisää vielä perustelut vaatimuksillesi ja liitä vaatimuksiasi tukevat asiakirjat mukaan.

Kätevimmin lähetät muutoksenhaun meille viestinä OmaYTK:n kautta. Sähköpostiyhteys on suojaamaton, joten sitä emme suosittele. Jos lähetät muutoshakemuksesi postitse, muista allekirjoittaa se. Kaikki yhteystietomme löytyvät verkkopalvelusta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.