Miten kirjaudun OmaYTK-palveluun?

27.6.2018 alkaen OmaYTK:n kirjautumisessa on käytetty suomi.fi-tunnistusta. Palveluun ei siis pääse jäsennumerolla ja salasanalla.
 
Jos sinulla on ongelmia tunnistautumisessa, ota yhteyttä tunnistautumistavasta vastaavaan tahoon, esimerkiksi omaan pankkiisi tai operaattoriin.

Kirjautumistavat

 • Verkkopankkitunnukset: Verkkopankkitunnus on henkilöllisyystodistuksesi verkossa. Saat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset omasta pankistasi, kunhan sinulla on suomalainen henkilötunnus. Muista, että jos sinulla on puolisosi kanssa yhteinen tili, verkkopankkitunnukset ovat vain toisen tilinomistajan nimellä.

  Kun sinulla on verkkopankkitunnukset olemassa, valitse kirjautumisruudulta tunnistustavaksi oma pankkisi ja toimi ohjeiden mukaan.
 • Mobiilivarmenne: Mobiilivarmenne on suomalaisten matkapuhelinoperaattorien tarjoama palvelu. Mobiilivarmenne on matkapuhelimen sim-kortilla oleva sähköinen henkilöllisyys.

  Mobiilitunnistautuminen toimii kaikilla matkapuhelimilla. Mobiilivarmenteen käyttöönotto vaatii ensitunnistautumisen, joka tehdään joko verkossa verkkopankkitunnuksilla tai operaattorin myymälässä virallisella henkilökortilla (ei ajokortti). Lisätietoja mobiilivarmenteen hankinnasta ja aktivoimisesta löydät matkapuhelinoperaattoreiden omilta verkkosivuilta.

  Mobiilitunnistautuminen on käyttäjälle maksullinen lisäpalvelu. Tunnistautuessasi matkapuhelimella matkapuhelinoperaattori veloittaa sinulta tunnistautumisesta maksun oman hinnastonsa mukaisesti.

  Jos sinulla on mobiilivarmenne, voit valita kirjautumisruudulta tunnistustavaksi mobiilivarmenteen, jolloin palvelu kysyy sinulta puhelinnumeroa ja mahdollista häirinnänestokoodia. Seuraa palvelun ohjeita.
 • Varmennekortti: Varmennekortilla tarkoitetaan
  poliisin myöntämää henkilökorttia,
  Väestörekisterikeskuksen myöntämää organisaatiokorttia (ns. virkakortti) tai
  Väestörekisterikeskuksen myöntämää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikorttia (sote-ammattikortti).

  ​​​​​​​Kun tahdot käyttää tunnistautumiseen varmennekorttia, tarvitset kortin lisäksi kortinlukijalaitteen ja -ohjelmiston. Kortinlukijaohjelmisto sisältyy varmennekortin hintaan, ja sen voi ladata maksutta Väestörekisterikeskuksen FINeID-verkkosivuilta.

Miksi suomi.fi?

 • Haluamme taata sinulle turvallisen ja luotettavan tavan hoitaa raha-asioitasi. Käyttämällä Suomi.fi-tunnistautumista käyttäjätunnusten väärinkäytösriski pienenee merkittävästi.
 • Suomi.fi-tunnistuksen kautta pääset kirjautumaan OmaYTK:hon kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla.
 • Suomi.fi on Väestörekisterikeskuksen ylläpitämä julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu, jonka avulla pääset liikkumaan kätevästi palvelusta toiseen ilman erillistä kirjautumista. Voit esimerkiksi täyttää päivärahahakemuksen OmaYTK:ssa ja tilata itsellesi samalla uuden verokortin Verohallinnon sivuilta ilman erillistä kirjautumista eri palveluihin.
 • Lue lisää Suomi.fi-palvelusta 

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!