Jos olet alle 25-vuotias, etkä ole suorittanut peruskoulun tai lukion jälkeistä tutkintoon johtavaa, ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta, sinun pitää hakea syyslukukaudella alkavia opintoja koskevassa haussa vähintään kahta opiskelupaikkaa. Jos et hae opiskelupaikkoja, emme voi maksaa sinulle päivärahaa työttömyyden perusteella.

Jos menetät oikeuden päivärahaan, voit hakea sitä uudelleen, kun olet suorittanut tutkintoon johtavan koulutuksen tai olet osallistunut työllistymistä edistävään palveluun vähintään 21 kalenteriviikon ajan.

Sinulla voi olla mahdollisuus korvata opiskelupaikan hakeminen muilla toimilla, jos olet sopinut siitä työllistymissuunnitelmassasi TE-toimiston kanssa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.