Mistä tiedän, onko yritystoimintani sivutoimista?

Jos yritystoimintasi on sivutoimista, voit hakea ansiopäivärahaa toimeentulosi tueksi. Yritystoiminta on sivutoimista, jos siinä työllistyminen ei estä sinua vastaanottamasta kokoaikatyötä.

TE-toimisto tekee päätöksen yritystoimintasi sivutoimisuudesta arvioimalla toiminnan vaatimaa työmäärää. Pelkästään tulojen puuttumisella yritystoimintaa ei katsota sivutoimiseksi. Kun ilmoitat TE-toimistoon yritystoiminnasta, sinulta pyydetään selvitys siitä. TE-toimisto tekee päätöksen antamasi selvityksen perusteella, joten tee selvitys huolella.

Voit hakea ansiopäivärahaa toimeentulosi tueksi myös, jos työllistyt yritystoiminnassa enintään kaksi viikkoa. Kun kyseessä on tällainen lyhyt jakso, ei TE-toimisto tutki toiminnan työllistävyyttä. Jos yritystoiminta kuitenkin kestää yli kaksi viikkoa, pää- ja sivutoimisuus arvioidaan toiminnan aloittamisesta lukien.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.