Miten haen soviteltua päivärahaa?

Kun teet osa-aikatyötä, voit hakea soviteltua päivärahaa.

Näin haet soviteltua päivärahaa

Varmista ensin, että työnhakusi on voimassa TE-toimistossa. Ilmoita osa-aikaisesta työskentelystä ja yritystoiminnasta TE-toimistoon. Helpoiten tämä onnistuu heidän sähköisen palvelunsa kautta.
Tee sen jälkeen hakemus sähköisessä palvelussamme OmaYTK:ssa. Jos haet päivärahaa ensimmäistä kertaa, tee hakemus vasta kahden viikon kuluttua työn alkamisesta. Jos saat jo päivärahaa, jatka hakemista normaalissa rytmissäsi.

Muista tehdä hakemus viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, mistä alkaen haet päivärahaa maksettavaksi. Älä jää odottamaan tarvittavia liitteitä, sillä ne voi toimittaa myöhemminkin. Tärkeintä on, että saamme hakemuksesi kolmen kuukauden kuluessa – päivärahaa ei voida maksaa takautuvasti, mikäli tämä määräaika umpeutuu.

Ilmoita hakemuksessa tekemäsi työtunnit ja liitä mukaan hakujaksoa koskeva palkkalaskelma. Kun käsittelemme hakemuksen, pyrimme siihen, että saamme hakujakson vastaamaan palkanmaksujaksoasi. Silloin voimme pyytää sinua täydentämään hakemusta. Näin toimien voimme jatkossa maksaa päivärahasi mahdollisimman nopeasti ja säännöllisesti. Voit tutustua tästä hakemusten käsittelyaikatauluumme.

Sivutoimisesta yritystoiminnasta työtunteja ei tarvitse ilmoittaa. Laita sen sijaan hakemuksen liitteeksi kopio vahvistetusta verotuksesta. Jos yritystoiminta on vasta alkanut tai siinä on oleellisia muutoksia verotuksen jälkeen, toimita verotuspäätöksen sijaan muu selvitys yrityksen tuloista.

Jos työskentelet laskutusyrityksen kautta, ei työtunteja tarvitse ilmoittaa. Toimita meille palkkalaskelma.

Tarvittavat liitteet

Kun haet ensimmäisen kerran soviteltavaa päivärahaa, tarvitsemme hakemuksen liitteeksi työsopimuksen. Työsopimuksessa on tietoja esimerkiksi palkkauksen perusteista ja työajasta. Tarvitsemme näitä tietoja hakemuksen käsittelemiseksi.

Jotta voimme laskea sovitellun päivärahan määrän, tarvitsemme myös palkkalaskelman. Osa-aikatyön alkaessa pyrimme kohdentamaan hakujakson siten, että se vastaa palkanmaksujaksoa. Näin päivärahan maksaminen sujuu jatkossa nopeammin.

Jos palkkalaskelmasta ei selviä tehdyt tunnit, pyydämme tarvittaessa vielä erikseen selvityksen viikkotyötunneista.

Helpoiten laitat liitteet meille sähköisesti OmaYTK-palvelun kautta. Katso tästä vinkit, miten muutat paperisen asiakirjan sähköiseksi.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn