Järjestelmiämme huolletaan tiistaina 19.9. klo 17.00-19.00. Huoltotoimenpiteiden aikana OmaYTK palvelu ei ole käytössä. Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Onko sovitellun päivärahan myöntämiselle rajoituksia?

Ennen kuin voimme maksaa soviteltua päivärahaa, tarkistamme yleiset edellytykset ja mahdolliset esteet kuten täyttä päivärahaakin maksettaessa. 

Jos työaikasi ylittää 80 prosenttia kokoaikaisen työntekijän työajasta, emme voi maksaa soviteltua päivärahaa. Tämä johtuu siitä, että silloin kyseessä ei ole työttömyysturvalain määritelmän mukainen osa-aikatyö.

Soviteltua päivärahaa ei myöskään voi maksaa, mikäli työnantajallasi ei ole mahdollisuutta valvoa työaikaasi. Tämä johtuu siitä, että silloin emme voi arvioida sitä, toteutuuko 80 %:n työaikaraja kohdallasi.

On tilanteita, jolloin voit saada osa-aikatyön aikana kokoaikatyöhön perustuvaa vuosilomapalkkaa. Jos sinulle siis osa-aikatyön aikana maksetaan kokoaikatyöhön perustuvaa vuosilomapalkkaa, me emme voi samaan aikaan maksaa sinulle soviteltua ansiopäivärahaa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.