Mitä tapahtuu, kun väärin maksettu päiväraha huomataan?

Kun huomaamme maksaneemme päivärahaa väärin, tutkimme asian ja aloitamme takaisinperinnän.

Kun huomaamme maksaneemme väärin, tarkistamme asiaa koskevat päätökset ja lähetämme sinulle kuulemiskirjeen. Kuulemiskirjeessä selvitämme tilanteen ja samalla saat mahdollisuuden kertoa meille oman näkemyksesi asiasta. Kuulemisen yhteydessä pyrimme myös selvittämään, mikä on sinun taloudellinen ja sosiaalinen tilanteesi. Näiden tietojen avulla voimme arvioida, onko meidän mahdollista kohtuullistaa tai luopua kokonaan takaisinperinnästä. Kuulemisen yhteydessä pyydämme tarvittaessa sinulta myös suostumuksen virheellisten päätösten korjaamiseksi.

Kun saamme sinulta vastauksen, käsittelemme asian uudelleen ja saat uudet, korjatut päätökset sekä päätöksen takaisinperinnästä. Samalla saat myös tilisiirtolomakkeet, joilla voit palauttaa liikamaksun meille.

Jos takaisinperintäpäätös on mielestäsi virheellinen tai et hyväksy takaisinperittävää summaa, voit tehdä siitä muutoshakemuksen. Keskeytämme takaisinperinnän muutoshakemuksen käsittelyn ajaksi.

Joskus meillä voi olla syytä epäillä, että olet menetellyt vilpillisesti hakiessasi päivärahaa ja siten aiheuttanut takaisinperintätilanteen. Tässä tapauksessa pyydämme sinulta kuulemisen yhteydessä selvityksen myös epäillystä vilpillisestä menettelystä. Vilpillisyys etuutta hakiessa voi johtaa huomautukseen, varoitukseen tai jopa työttömyyskassasta erottamiseen.

Jos vilpillinen menettely on toistuvaa tai se ei ole aivan lievää, on meillä velvollisuus tehdä asiasta tutkintapyyntö poliisiviranomaiselle. Silloin poliisi tutkii, onko kyseessä sellainen rikosasia, joka viedään eteenpäin syyttäjälle.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.