Voitteko kohtuullistaa takaisinperittävää summaa?

Voimme luopua takaisinperinnästä kokonaan tai osittain, jos se on kohtuullinen ratkaisu. Kohtuullistaminen edellyttää aina sitä, että takaisinperintä ei johdu hakijan vilpillisestä menettelystä. Jos siis olet tahallisesti ilmoittanut meille vääriä tietoja tai jättänyt jotain ilmoittamatta, emme voi kohtuullistaa takaisinperintää.

Luopumisratkaisu perustuu selvitykseen taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteestasi. Sitä varten tarvitsemme sinulta luotettavan selvityksen kaikista tuloistasi ja menoistasi. Jos olet esimerkiksi sairas tai elämäntilanteessasi on muita sellaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat kykyysi maksaa päivärahoja takaisin, toimita myös niistä meille luotettava selvitys.

Luopumista harkittaessa arvioidaan kokonaistilannetta. Siksi tilapäinen varattomuus tai hetkellinen velkaantuminen eivät ole yksinomaisia perusteita luopumiselle. Myöskään viranomaisen virhe ei automaattisesti merkitse takaisinperinnän kohtuullistamista tai luopumista. Edellä mainitut seikat otetaan kyllä huomioon. Jos muutkin seikat puoltavat takaisinperinnästä luopumista kokonaan tai osittain, voidaan takaisinperintää kohtuullistaa.

Joka tapauksessa voit olla meihin yhteydessä ja ehdottaa sinulle sopivaa aikataulua takaisinmaksulle. Kaikkea ei siis tarvitse maksaa takaisin kerralla, vaan voit sopia kanssamme maksueristä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.