Mitä ovat työvoimapoliittiset edellytykset ja miksi ne täytyy selvittää?

Työvoimapolitiikka on yhteiskunnallisen ohjauksen osa-alue. Valittu työvoimapolitiikka on se kokoelma keinoja, joilla edistetään työllisyyttä, työvoiman liikkuvuutta sekä osaamisen kehittämistä.

​​​​​​​Työvoimapolitiikkaa on myös osa niistä rajauksista, joilla valitaan kenelle ja millä ehdoin valitut keinot kohdennetaan. Nämä ovat työvoimapoliittisia edellytyksiä. Niiden toteutuminen selvitetään, jotta valittu politiikka toteutuisi tarkoitetulla tavalla.

Työvoimapolitiikka käytännössä

Käytännössä TE-toimisto selvittää oletko työtön, onko työnhakusi voimassa, oletko itse aiheuttanut työttömyytesi sekä missä määrin opiskelu tai yrittäjyys estävät sinua hakemasta kokopäivätyötä.

Jos olet toiminut työvoimapoliittiselta kannalta moitittavasti, voi TE-toimisto määrätä sinulle korvauksettoman määräajan. Tältä TE-toimiston määrittelemältä jaksolta emme voi maksaa sinulle ansiopäivärahaa, vaikka muut maksamisen edellytykset olisivat kunnossa.

Kun TE-toimisto on selvittänyt tilanteesi, se antaa työttömyysetuuden maksajalle työvoimapoliittisen lausunnon. Lausunto on tärkeä. Ilman sitä emme voi maksaa ansiopäivärahaa.

tiesitkö?

Kun TE-toimistossa selvitetään työvoimapoliittisia seikkoja, voi TE-toimiston virkailija pyytää sinulta kirjallista selvitystä. Muista vastata näihin selvityksiin ajoissa ja huolellisesti. Vastaamatta jättäminen johtaa voi siihen, että seurauksena on päivärahaoikeuden menetys ainakin määräajaksi.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos!

Kiitos!