Puhelinpalvelumme (avoinna ma-to klo 10-14) on ruuhkautunut. Asiakaspalvelupisteemme Loimaalla on suljettu toistaiseksi. Ota yhteyttä OmaYTK:n kautta.

Kelpaako asiakirjasta otettu kuva hakemuksen liitteeksi?

Päivärahahakemuksen liitteitä ei tarvitse postittaa, vaan voit skannata ne sähköiseen muotoon, esimerkiksi ihan tavallisella älypuhelimella tai ottaa kuvan kameralla. Huomioi nämä vinkit, jotta lopputulos on onnistunut.

 1. Parhaan tuloksen saat, kun lataat älypuhelimeesi skanneri-sovelluksen. Oman puhelimesi sovelluskaupasta löydät paljon ilmaisia vaihtoehtoja esimerkiksi hakusanalla "skanneri".
  ​​​
  ​​​Seuraa sovelluksen ohjeita. Pääsääntöisesti sovellus toimii niin, että kuvaat asiakirjan sovelluksella, jolloin sovellus osaa tunnistaa kuvasta pelkän paperin ja rajaa kuvan sen mukaan. Voit myös säätää kuvan kontrastia ja saada näin tekstin paremmin näkyviin. Sovellus tallentaa kuvan pdf- tai jpg-muotoon, molemmat muodot käyvät. Tarkista vielä sovelluksen käyttöohjeista, mihin asiakirja puhelimessasi tallentuu.

  Jos käytät OmaYTK:ta kännykällä, voit hakea liitteen suoraan puhelimestasi. Jos taas käytät tietokonetta, lähetä liite itsellesi esim. sähköpostiin, josta voit tallentaa sen tietokoneellesi.
 2. Myös kameralla tai kännykkäkameralla otettu kuva kelpaa liitteeksi. Muista nämä:

  Kuvaa vain yksi asiakirja kerrallaan.

  Älä käytä salamavaloa. Toisinaan salamavalolla otetut kuvat näkyvät meidän järjestelmässämme mustana.

  Keskitä kuvattava asiakirja kuvaan mahdollisimman suurena. Älä siis turhaan kuvaa asiakirjan ympäristöä, mutta varmistu kuitenkin, että kaikki tarvittavat tekstit näkyvät selvästi. Ota pystykuva, jos asiakirja on pystyssä.

  Tarkista, ettei kuva ole tärähtänyt. Jos on, ota uusi kuva.

Lähetä liitteet meille OmaYTK:n kautta tai nettisivuilta Lähetä liitteet -toiminnon kautta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.