Työttömyyskassan johto ja organisaatio

Työttömyyskassan toiminnan pyörittäminen ja johtaminen vaativat monipuolista osaamista ja vankkaa tietotaitoa. Meiltä niitä löytyy!

YTK:n organisaatio

Palveluksessamme on noin 250 työttömyysturvan ammattilaista. 

Toimipisteemme sijaitsee Loimaalla, jossa hoidamme hakemusten käsittelyn ja asiakaspalvelun. Palveluidemme tuottamista tukevat toimitilahuolto, talous ja sijoitustoiminta, HR, juridiikka, viestintä ja vaikuttaminen sekä kehitys ja IT. Lisäksi meillä on toimitila Turussa, jossa meillä on myös hakemusten käsittelyä ja asiakaspalvelua

Kaikki työttömyyskassat ovat keskinäisen vastuun yhteisöjä. Yleinen työttömyyskassa YTK:n ylin päättävä elin on kassan kokous, joka valitsee kassan hallituksen. Kassan hallitus koostuu puheenjohtajan lisäksi neljästä jäsenestä. Hallitus valitsee keskuudestaan vuosittain varapuheenjohtajan ja nimittää hallitukselle sihteerin. Lisäksi hallitus nimittää työttömyyskassan toimitusjohtajan sekä toimitusjohtajan esityksestä muut johtoryhmän jäsenet.

YTK:n hallitus 2020

Työttömyyskassan hallitus ohjaa ja valvoo kassan ja sen toimivan johdon toimintaa. Tätä työtä varten hallituksen jäsenillä tulee olla riittävä asiantuntemus ja osaaminen. Finanssivalvonnan kannan mukaan työttömyyskassan hallinnossa tarvitaan juridista, taloudellista, työttömyysturvan, sijoitustoiminnan, johtamisen sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan osaamista. Meidän hallituksemme edustaa näitä kaikkia kattavasti. Olemme ylpeitä hallituksestamme – heidän avullaan jäsenmäärä kasvaa, hallintokulut ovat kassakentän pienimmät, mitattu asiakastyytyväisyys on huipussaan ja meidät on valittu myös Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon!

Tuomas Helle
(puheenjohtaja, YTK:n hallituksessa vuoden 2006 alusta)
Lokakuun 2017 alusta lähtien Tuomas on toiminut PURO Financen strategiajohtajana. Sitä ennen hän toimi lähes parikymmentä vuotta Nordea-konsernin palveluksessa erilaisissa yrityspuolen tehtävissä: viimeisimpänä Helsingin yritysalueen varajohtajana, jossa hän vastasi koko Helsingin ja Espoon alueen yrittäjäasiakkuuksista. Tuomas on koulutukseltaan sekä oikeustieteen että kauppatieteiden maisteri. Hänen avainosaamisalueitaan ovat sijoitustoiminta, maksuliikenteen järjestäminen, sisäisen valvonnan järjestäminen sekä riskienhallinnan suunnittelu.

Artti Aurasmaa
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2014 lopusta)
Artti toimii laskutuksen automaatioon keskittyneen Ropo Capital Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto). Artti on viettänyt kaksi vuotta stipendiaattina Yhdysvalloissa. Artti on intohimoinen kasvujohtaja ja paremman työelämän kehittäjä ja kuuluu YTK:n hallituksen lisäksi Euroopan Parhaaksi Työpaikaksi valitun Vincit Oyj:n hallitukseen. Hänen avainosaamisalueitaan ovat kasvujohtaminen, strateginen suunnittelu sekä teknologiaan perustuvan palveluliiketoiminnan ymmärrys.

Mikko-Pekka Hanski
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2018 alusta)
Mikko-Pekka on yksi digimuotoiluyhtiö Ideanin perustajista. Vuonna 2017 Capgemini osti Ideanin liiketoiminnan, ja suomalaisyritys kasvoi globaaliksi designtoimistoksi. Kansainvälisessä kasvuyrityksessä Mikko-Pekan tehtävänä on ollut uuden liiketoiminnan kehittäminen, myynti ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Mikko-Pekan osaamisalueita ovat asiakaskokemus, palvelumuotoilu ja markkinointi.

Jari Rantala
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2013 alusta)
Jari Rantala on toiminut Loimaan kaupunginjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän on toiminut Säkylän kunnanjohtajana ja Merikarvialla taloushallinnon tehtävissä. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri. Jarilla on yli 30 vuoden johtamiskokemus ja talousosaamista etenkin kunnallishallinnosta. Liiketoimintaosaamistaan hän on kartuttanut erilaisissa kehittämisyhtiöissä ja järjestöissä.

Veera Svahn
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2019 alusta)
Veera työskentelee johtajana vaikuttamiseen erikoistuneessa konsulttitoimisto Blicissä. Hänellä on yli kuuden vuoden kokemus poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamisesta. Veera on koulutukseltaan medianomi Haaga-Heliasta ja parhaillaan hän viimeistelee viestinnän maisteritutkintoa Tampereen yliopistolla. Veera tuo YTK:lle osaamista vaikuttajaviestinnästä ja yhteiskunnallisista verkostoista. Lisäksi Veera hallitsee sekä journalistiset että viestinnälliset näkökulmat.

YTK:n johtoryhmä

Sanna Alamäki, toimitusjohtaja
Antti Jokinen, talousjohtaja
​​​​​​​Seppo Turunen, kehitysjohtaja
Anna Mäkelä-Mäki, palvelujohtaja
Ilona Kangas, asiakkuus- ja viestintäjohtaja
​​​​​​​Paula Virri, päälakimies
Markus Blom, palvelukehitysjohtaja

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.