Työttömyyskassan johto ja organisaatio

Työttömyyskassan toiminnan pyörittäminen ja johtaminen vaativat monipuolista osaamista ja vankkaa tietotaitoa. Meiltä niitä löytyy!

YTK:n organisaatio

Palveluksessamme on noin 278 työttömyysturvan ammattilaista. 

Toimipisteemme sijaitsee Loimaalla, jossa hoidamme hakemusten käsittelyn ja asiakaspalvelun. Palveluidemme tuottamista tukevat toimitilahuolto, talous ja sijoitustoiminta, HR, juridiikka, viestintä ja vaikuttaminen sekä kehitys ja IT. Lisäksi meillä on toimitila Turussa, jossa meillä on hakemusten käsittelyä ja asiakaspalvelua.

Kaikki työttömyyskassat ovat keskinäisen vastuun yhteisöjä, mikä tarkoittaa sitä, että YTK:n jäsenet omistavat YTK:n ja päättävät, miten YTK toimii. Yleinen työttömyyskassa YTK:n ylin päättävä elin onkin kassan kokous, jossa YTK:n jäsenet valitsevat kassan hallituksen. Kassan hallitus koostuu puheenjohtajan lisäksi neljästä jäsenestä. Hallitus valitsee keskuudestaan vuosittain varapuheenjohtajan ja nimittää hallitukselle sihteerin. Lisäksi hallitus nimittää työttömyyskassan toimitusjohtajan sekä toimitusjohtajan esityksestä muut johtoryhmän jäsenet.

YTK:n hallitus 2021

Työttömyyskassan hallitus ohjaa ja valvoo kassan ja sen toimivan johdon toimintaa. Tätä työtä varten hallituksen jäsenillä tulee olla riittävä asiantuntemus ja osaaminen. Finanssivalvonnan kannan mukaan työttömyyskassan hallinnossa tarvitaan juridista, taloudellista, työttömyysturvan, sijoitustoiminnan, johtamisen sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan osaamista. Meidän hallituksemme edustaa kattavasti näitä kaikkia. Olemme ylpeitä hallituksestamme – heidän avullaan jäsenmäärä kasvaa, hallintokulut ovat kassakentän pienimmät, mitattu asiakastyytyväisyys on huipussaan ja meidät on valittu myös Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon!


Mervi Airaksinen
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2021 alusta)
Mervi on työskennellyt ICT - alalla parikymmentä vuotta ja kantanut hallitusvastuita kymmenen vuotta. Tällä hetkellä Mervi työskentelee IBM Suomen toimitusjohtajana. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Cisco Systems Suomen ja Baltian sekä Also Suomen toimitusjohtajana. Hallitus- ja neuvonantajaroolissa Mervi on Learning Intelligence Group:ssa, Nordic Morning Group:ssa, Vaasan Yliopistolla sekä Teknologiateollisuudessa. Mervi on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja hänen keskeiset osaamisalueensa ovat ICT sekä toiminnan digitalisointi.

Mikko-Pekka Hanski
(puheenjohtaja, YTK:n hallituksessa vuoden 2018 alusta)
Mikko-Pekka on yksi digimuotoiluyhtiö Ideanin perustajista. Vuonna 2017 Capgemini osti Ideanin liiketoiminnan, ja suomalaisyritys kasvoi globaaliksi designtoimistoksi. Kansainvälisessä kasvuyrityksessä Mikko-Pekan tehtävänä on ollut uuden liiketoiminnan kehittäminen, myynti ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Mikko-Pekan osaamisalueita ovat asiakaskokemus, palvelumuotoilu ja markkinointi.

Jari Rantala
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2013 alusta)
Jari Rantala on toiminut Loimaan kaupunginjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän on toiminut Säkylän kunnanjohtajana ja Merikarvialla taloushallinnon tehtävissä. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri. Jarilla on yli 30 vuoden johtamiskokemus ja talousosaamista etenkin kunnallishallinnosta. Liiketoimintaosaamistaan hän on kartuttanut erilaisissa kehittämisyhtiöissä ja järjestöissä.

Junno Roine
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2021 alusta)
​​​​​​​Junno on toiminut rahoitusalalla yli 20 vuotta. Tällä hetkellä Junno on toimitusjohtaja sekä partneri PURO Finance Oy kasvuyhtiössä. Aikaisemmin hän oli eri tehtävissä Nordea Rahoituksessa, jossa hän viimeisimpänä työskenteli operatiivisena johtajana. YTK:lle Junno tuo pitkän linjan osaamista rahoitussektorista sekä kattavaa kokemusta hallitustyöskentelystä. YTK on Junnolle sydämen asia.

Veera Svahn
(varsinainen jäsen, YTK:n hallituksessa vuoden 2019 alusta)
Veera työskentelee johtajana vaikuttamiseen erikoistuneessa konsulttitoimisto Blicissä. Hänellä on yli kuuden vuoden kokemus poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamisesta. Veera on koulutukseltaan medianomi Haaga-Heliasta ja parhaillaan hän viimeistelee viestinnän maisteritutkintoa Tampereen yliopistolla. Veera tuo YTK:lle osaamista vaikuttajaviestinnästä ja yhteiskunnallisista verkostoista. Lisäksi Veera hallitsee sekä journalistiset että viestinnälliset näkökulmat.

YTK:n johtoryhmä

Sanna Alamäki, toimitusjohtaja
Antti Jokinen, talousjohtaja
Anne-Mari Saarensilta, operatiivinen johtaja​
​​​​​​Seppo Turunen, kehitysjohtaja
Anna Mäkelä-Mäki, asiakaskokemusjohtaja
Ilona Kangas, asiakkuus- ja viestintäjohtaja
​​​​​​​Paula Virri, päälakimies

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.