Työskentely laskutusyritysten kautta on lisännyt suosiotaan. Laskutusyritysten kautta tehty työ on tulkittu yrittäjyydeksi, koska näissä tilanteissa laskutuspalvelua tarjoava yritys ei ole työnantaja-asemassa. Jos työnantajaa ei ole, ei ole myöskään työsuhdetta. Kun teet ansiotyötä olematta työsuhteessa, olet yrittäjä.

Jotta sinua voitaisiin pitää työsuhteen perusteella palkansaajana, edellytetään, että työsopimuksen toinen osapuoli on työnantaja-asemassa. Yritystä, joka huolehtii pelkästään työn suorittajien kirjanpidosta, laskutuksesta ja palkanmaksusta, ei voida pitää työn suorittajan työnantajana. Tällaiset yritykset eivät usein itse harjoita sitä liiketoimintaa, jota sinä itse teet. Sen sijaan nämä yritykset tarjoavat sinulle jäsenyyteen tai sopimukseen perustuvia tukipalveluja. Näillä tukipalveluja koskevilla sopimuksilla ei aseteta sinulle työsuhteeseen kuuluvaa henkilökohtaista velvoitetta tehdä työtä tukipalveluja tuottavan yhteisön lukuun.

Työskennellessäsi laskutusyrityksen kautta hankit usein myös itse toimeksiannot ja teet sopimukset tilaajien kanssa. Sinulla on mahdollisuus sopia hinnoista ja muista ehdoista täysin itsenäisesti. Lisäksi saatat tehdä varsinaisen työn omissa tiloissasi tai vastaavasti tilaajan luona. Omistat ehkä itse työvälineesi tai vuokraat ne. Nämä seikat viittaavat siihen, että et työskentele työsuhteessa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.