Jos aloitat yritystoiminnan, suosittelemme sinua liittymään heti yrittäjäkassaan, sillä yrittäjän työssäoloehtoa voi kerryttää ainoastaan yrittäjäkassan jäsenenä. Jos työskentelet yrittäjänä yli 18 kuukautta, emme voi myöntää sinulle ansiopäivärahaa, ennen kuin olet yritystoiminnan jälkeen uudelleen täyttänyt palkansaajan työssäoloehdon. 

Kun siirryt meiltä yrittäjäkassaan, työttömyysturvaasi suojaa niin sanottu 18 kuukauden jälkisuoja. Jälkisuojan aikana palkansaajasta yrittäjäksi ryhtynyt ja työttömäksi jäänyt henkilö voi olla oikeutettu saamaan työttömyyspäivärahaa yrittäjyyttä edeltäneen palkkatyön perusteella.

Jos siis yrittäjäkassaan siirryttyäsi jäät työttömäksi ennen kuin olet täyttänyt yrittäjän työssäoloehdon, sinulla on vielä oikeus saada ansiopäivärahaa yrittäjyyttä edeltäneen palkkatyön tulojen perusteella. Tämä edellyttää, että olet liittynyt yrittäjäkassaan viimeistään kuukauden kuluessa erottuasi YTK:sta.

Kun työskentelet laskutusyrityksen kautta, voit ottaa yrittäjän eläkevakuutuksen. Kun vakuutettu tulo on riittävän korkea (12 576 €), voit liittyä yrittäjäkassaan ja edellytysten täyttyessä kerätä työssäoloehtoa siellä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Ota yhteyttä