Mitä kannattaa huomioida, kun aloittaa yritystoiminnan?

Kun aloitat yritystoiminnan, suosittelemme sinua liittymään yrittäjäkassaan mahdollisimman pian yritystoiminnan aloittamisen jälkeen. Näin varmistat ansiosidonnaisen työttömyysturvan jatkuvuuden.

Mikäli päätät jäädä YTK:n jäseneksi, kannattaa muistaa kaksi seikkaa:

  1. Kun olet ollut yhdenjaksoisesti 18 kuukautta yrittäjänä, et voi enää saada palkansaajakassasta päivärahaa, ennen kuin olet täyttänyt palkansaajan työssäoloehdon uudelleen.
  2. YTK:n sääntöjen mukaan voit säilyttää jäsenyytesi korkeintaan 18 kuukauden ajan yritystoiminnan aloittamisesta lukien. Tämän jälkeen irtisanomme jäsenyytesi YTK:ssa.

Jos yritystoimintasi on sivutoimista, muista pitää työnhaku voimassa TE-toimistossa. Sivutoimisena yrittäjänä työskentely voi nimittäin olla niin vähäistä, että sinut katsotaan poissaolevaksi työmarkkinoilta. Jos olet poissa työmarkkinoilta ilman hyväksyttävää syytä yli kuusi kuukautta, menetät oikeutesi ansiopäivärahaan. Tätä vaaraa ei ole, mikäli huolehdit siitä, että työnhakusi on voimassa. Kun työnhakusi on voimassa, voit myös hakea soviteltua päivärahaa toimeentulosi tueksi. Kun työnhakusi on voimassa, ei sinulla myöskään ole sitä vaaraa, että 18 kuukautta kestäneen sivutoimisen yritystoiminnan aikana menettäisit keräämäsi työssäoloehdon.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.