Miten yrittäjänä työskentely vaikuttaa ansiopäivärahan maksamiseen?

Kun aloitat yritystoiminnan, TE-toimisto arvioi, kuinka paljon toiminta työllistää sinua. Jos toiminta työllistää sinua niin paljon, ettet voi vastaanottaa kokoaikatyötä, sinut katsotaan päätoimiseksi yrittäjäksi. Päätoimisena yrittäjänä sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.
​​​​​​​
Jos toiminta ei estä sinua vastaanottamasta kokoaikatyötä, voi TE-toimisto arvioida sinut sivutoimiseksi yrittäjäksi. Sivutoimisena yrittäjänä voit hakea soviteltua päivärahaa.

Kun aloitat työttömänä yritystoiminnan, ei työllistyminen siinä estä päivärahan maksamista neljän kuukauden ajan työllistymisen alkamisesta lukien. Yritystoiminnasta saamasi tulot sovitellaan. Neljän kuukauden jälkeen TE-toimisto arvioi, kuinka paljon toiminta työllistää sinua. Jos toiminta työllistää sinua niin paljon, ettet voi vastaanottaa kokoaikatyötä, sinut katsotaan päätoimiseksi yrittäjäksi. Päätoimisena yrittäjänä sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.